Точно два месеца след грандиозния успех на второто издание на

...
Точно два месеца след грандиозния успех на второто издание на
Коментари Харесай

Три страхотни български победи на SENSHI CUP, битките в Камчия продължават и днес!

Точно два месеца след грандиозния триумф на второто издание на професионалните бойни церемония вечери по кикбокс, муай тай и карате киокушин SENSHI, на почитателите на бойните спортове бе поднесен още по-зрелищен екшън.

Третото издание на SENSHI е изключително особено и за пръв път показва на публиката борби само по карате киокушин, по разпоредбите на новата професионална лига на Световния киокушин съюз - KWU International Professional League.

Правилникът включва фул контакт карате киокушин, с удари в главата, като са разрешени даже хвърляния и удари с лакти.

SENSHI се провежда в неповторим за бойна церемония вечер формат - борбите ще се проведат в границите на два дни, с квалификации, полуфинали и финални срещи. Зрелищното събитие стартира през днешния ден, от 20:00 часа и ще продължи на 4 юли, когато стартът е плануван още веднъж за 20 часа. Този път хазаин на церемония вечерта е черноморският курорт Камчия, а дуелите се играят в Амфитеатъра в курорта. Общо борбите на SENSHI ще бъдат 27, като през първата вечер се играха квалификационните мачове.

Трима българи пазят достойнството на страната ни, а измежду бойците, които се изправят на професионалния кръг на SENSHI, са представители от Таджикистан, Казахстан, Русия, Украйна, Беларус, Армения, Иран, Румъния, Турция и Унгария.

За шампионски купи не престават да спорят Николай Йоргов, Петър Стойков и Георги Георгиев.

Двама от тях към този момент са се били на предходните две издания от новата верига церемония вечери. Искрен Иванов трябваше за пръв път да се качи на кръга на SENSHI, само че сериозна контузия на врата му попречи да вземе присъединяване в надпреварата. На негово място, в категория до 65 кг ще се бие Георги Георгиев от варненския военен клуб " Йорк ". Високият 1,65 см войник е един от младите ни обещаващи състезатели. Неговите триумфи са главно в областта на кикбокса, само че в това време има забележителен опит и в други бойни изкуства. Бил е първенец на държавно състезание по муай тай и има зелен колан по карате.

Георгиев направи дебюта си на професионалния кръг на SENSHI против руснака Кирил Григориев. Победата класира българина против Виктор Хавиер (Бразилия) в идващия стадий от конкуренцията.

При представителите под 75 кг българската чест пази Петър Стойков, който е играч на столичния клуб " Армеец ". Той е нееднократен републикански първенец по кикбокс и карате киокушин, международен и европейски първенец по муай тай, има и сребърен орден от международно състезание по киокушин за юноши старша възраст. Стойков към този момент се слави с една победа на професионалния кръг на SENSHI. На предходното издание на галата през април в " Арена Армеец " той за пръв път игра по разпоредбите на новата професионална лига по киокушин. Тогава българинът записва безапелационна победа с 3:0 съдийски гласа над Омар Магомедов от Русия.

Сега Стойков нокаутира по зрелищен метод Сухроб Назаров от Таджикистан и ще премери сили с Павел Черепанов (Русия) в идващия си дуел.

Третият българин, който се бие на SENSHI - Николай Йоргов, се изправи против обещаващия войник от Бразилия Маркос Зинхани в категория до 80 кг. Това бе третият път, в който Йоргов ще се съревновава на професионалния кръг на церемония вечерта, и първият път, в който се би по разпоредбите на KWU International Professional League.

До момента той бе записал две победи на SENSHI в кикбокс срещи. През февруари във Варна Йоргов надви за по-малко от 20 секунди с нокаут над Митко Ашкилов от Македония, а през април в София победи възпитаника на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве.

Новото предизвикателство пред Йоргов не бе по никакъв начин малко. Бразилецът Маркос Зинхани също има опит на кръга на SENSHI. В зала " Арена Армеец " напролет той игра против българина Кристиян Георгиев. Въпреки това Николай записва подобаващ триумф против Зинхани и щe се бие против Андрей Чехконин, нокаутирал тежко Мохамад Асади (Иран).

Всички дуели на SENSHI се излъчват живо на интернационалната онлайн телевизия Fite.TV, на www.boec.bg, както и на уеб страницата на Световния киокушин съюз - www.kwunion.com. Входът за церемония вечерта е безвъзмезден.

Очаквайте в ТОПСПОРТ повече детайлности за SENSHI CUP! /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР