Точно четирима българи играят в топ 5 първенствата на Европа

...
Точно четирима българи играят в топ 5 първенствата на Европа
Коментари Харесай

Четирима българи играят през този сезон в топ 5 първенствата

Точно четирима българи играят в топ 5 шампионатите на Европа – Англия, Франция, Германия, Италия и Испания. Това демонстрират съставите на тимовете, откакто преди седмица беше затворен и летния трансферен прозорец.
Прочетете още
Андреа Христов остана в Специя и ще играе за отбора и през новия сезон в Серия А. През предишния сезон точно Христов беше единственият българин в топ 5 шампионати. Христов беше титуляр през предходната акция, а през тази акция стартира като запаса, само че в последните три мача на своя отбор стартира като титуляр, а в последните два даже игра цялостни 90 минути.

Вторият българин през този сезон в Серия А е още един бранител – Валентин Антов , който играе за новака Монца. Антов е запаса в отбора, само че ще остане в тима най-малко до зимата сигурно, а и хубавата вест е, че въпреки всичко влиза да играе и не е закотвен напълно да не взима присъединяване в дуелите.  Антов игра 43 минути против Наполи и 11 минути против Удинезе.

Третият българин в топ 5 шампионатите е Илия Груев – младши , който играе за новака в Бундеслигата Вердер Бремен. Груев има един мач като титуляр и три като запаса от началото на сезона.

Димо Кръстев едвам на 19 години бранителят е благосъстоятелност на Фиорентина и макар, че играе главно за Примаверата той съумя към този момент да влезе няколко пъти в групата на първия тим. През предишния сезон той имаше попаедния четири пъти в Серия А и един път за Купата, а през този има едно попадане в групата за Серия и един път в Лигата на конференциите. Кръстев към момента чака формалния си дебют за първия тим на Фиорентина.

Има и пети футболист, който е с български корени, само че по народност Лукас Петков е германец. Той игра за два мача като запаса за тима на Аугсбург.

За разлика от предишния сезон, когато имахме единствено един българин в топ 5 шампионатите в този момент се цели четирима. През предходната акция бяхме и на последното място на Балканите по футболисти в Англия, Франция, Германия, Италия и Испания.

През това лято юношата на Славия Мартин Христов подписа с Барселона. Той ще играе в юношеския тим на испанския гранд, само че към този момент съумя да организира и първа подготовка с първия състав и да се допре до звездите на каталунците.

От над година в Интер е и юношата на Ботев Никола Илиев , който прави доста мощни игри в Примаверата и тима до 19 години, а даже донесе през предишния сезон Купата на Примаверата с гол в продълженията във финала. До зимата Илиев ще играе в Примаверата, а по-късно ще бъде даден чартърен в Серия Б. 

През този сезон най-голямата българска колония е в Испания с 10 играчи, само че там нямаме футболист в Ла Лига, следва Румъния с 9 футболисти и Кипър с 8. 

Най-култовите страни, в които играят българи са Гибралтар, Исландия и Нова Зеландия. 

Заб. в материала влизат единствено играчи, които играят или са попадали в групата за първите тимове в топ 5 шампионатите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР