Точно 80-те години на миналия век, т. нар перестройка и

...
Точно 80-те години на миналия век, т. нар перестройка и
Коментари Харесай

Кремена Кунева: Не вярвам скоро да се промени усещането за липса на справедливост


„ Точно 80-те години на предишния век, т. нар перестройка и оня възторг тогава, рухването на Стената и декрет 56, който се издава и дава опция за първи път да има частна самодейност в България, е интервал на очаквания “, разяснява в ефира на Euronews Bulgaria Кремена Кунева, създател на Фондация „ За положителното “ и някогашен народен представител от Демократична България.

Повод за гостуването ѝ е най-новото проучване на „ Галъп “, съгласно което огромна част от българите изпитват носталгия към 80-те години на 20 век.

По-лошото в тази ситуация е, че сме си останали с упованията, че някой ще ни свърши работата. А нея би трябвало да си я свършим сами “, счита Кунева. Запитана дали политиците могат да повлияят за щастието на хората, тя отговори позитивно, като добави, че „ у нас не се случват тъкмо по този метод нещата “.
Това сграбчване във властта на избрани структури, които непременно желаят да ръководят, превръщането на институциите в някаква форма на мафиотски структури, които ръководят. Липсата на правдивост в обществото при всички положения ражда липса на чувство за благополучие., сподели още Кунева.
Кремена Кунева, създател на фондация " За положителното "

Според нея човек би трябвало да се усеща еднакъв, с цел да е благополучен, а при нас не е по този начин. „ При това от много години и е вътре у нас “, добави тя.

Запитана дали идващото Народно заседание може да промени това чувство, някогашният народен представител отговори, че е скептична, както за 49-ото Народно събрание, по този начин и за 50-ото. " Това е част от пътя и ще е нужно време ", заключи тя. 

Още вижте във видеото.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР