Точно 80 секунди заседаваха днес народните представители, като след проваления

...
Точно 80 секунди заседаваха днес народните представители, като след проваления
Коментари Харесай

80-секундно заседание: Парламентът ще има председател най-рано в сряда

Точно 80 секунди заседаваха през днешния ден народните представители, като след проваления избор на ръководител на Народното събрание, първото съвещание продължи втори ден.

Нямаше нови номинации, а двете препоръчани не събират гласове. Така без избор на ръководител на Народното събрание не могат да се основат и парламентарни комисии, които да преглеждат законопроектите, които постъпват от служебния кабинет.

Двете обединения излязоха с общо изказване

След като нито една политическа мощ не предложи кандидатура за „ пръв измежду равните “, председателстващият Вежди Рашидов разгласи отмора до сряда .

И след срещата сред двамата водачи Нинова и Борисов, Българска социалистическа партия е безапелационна, че няма по какъв начин да поддържа Росен Желязков за ръководител.

Те са с еднородова дясна ориентировка, трябваше по-бързо да стане, добави той

„ Оставих този въпрос да се реши сред първите две политически сили, тъй като сред тях се води диалог за някакъв чудноват хибрид. От нас поддръжка за Росен Желязков няма по какъв начин да има “, акцентира Корнелия Нинова.

„ Председателят ще се избере за момент, когато има схващане, има подготвеност за държавно управление ”, уточни Бойко Борисов.

„ Възраждане “ продължава да държат на Петър Петров. „ Продължаваме промяната – Демократична България “ упорства за предлагането си към ГЕРБ за ротационния принцип.

„ То не беше отхвърлено. Те споделиха, че би трябвало да го обмислят. Топката е у тях “, разяснява Атанас Атанасов.

Няма политическа мощ, която да е излъчила представители от всички 31 многомандатни региона

Служебният министър председател Гълъб Донев разяснява патовата обстановка:

„ Това е знак, че Народното събрание би трябвало да търси допирните линии, по които да създадат необятна коалиция, която да работи за проблемите на страната “.

Така първото съвещание на Народното събрание по устав продължава и след празниците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР