Точно 72 часа преди изтичането на срока за съставяне на

...
Точно 72 часа преди изтичането на срока за съставяне на
Коментари Харесай

В търсене на мнозинство: Продължават усилията за формиране на кабинет


Точно 72 часа преди приключването на периода за сформиране на кабинет с мандата на " Продължаваме промяната " не престават опитите за обезпечаване на болшинство и образуване на държавно управление.

Очакванията са Асен Василев да показа програмата на новия кабинет и да стартират диалози за неговия състав.

„ Продължаваме промяната “ са отворени за диалози за поддръжка на програмата и държавно управление на Асен Василев, посочи министър председателят в оставка Кирил Петков.

„ Имат покана да приказват с нас, 121 ще забележим. Няколко души би трябвало да решат към кого им е лоялността – към тяхната партия и водач, който съгласно мен не е извършил обещанието към народа, или към всички нас, които имаме отговорност към България. Това е шансът да не влезем в политическа рецесия “, съобщи Петков.

„ Разбирам, че управлението на „ ИТН “ се възмущава, че никой не ги търси. Както се споделя - на каквото са си постлали на това ще легнат “, разяснява Атанас Атанасов от „ Демократична България “.

Тази заран отделилият се от Има Такъв Народ и министър на спорта в оставка Радостин Василев разяснява думите на Слави Трифонов, че се водят диалози за поддръжка с обособени депутати от групата на Има Такъв Народ.

„ Аз мисля, че господин Трифонов би трябвало да свикне че неговите хора не са крепостни селяни и с тях могат да приказват всички “, сподели той.

И през днешния ден партиите, подкрепящи кабинет на Асен Василев, показаха оптимизъм, че Народното събрание ще гласоподава „ за “ новото държавно управление.

Следващият стадий от договарянията е разпределянето на министерствата и определянето на министрите, както и на това дали Кирил Петков ще бъде част от кабинета.

След като се срещнат с програмата на кабинета " Василев ", самостоятелните отцепници от Има Такъв Народ пък ще вземат решение дали ще гласоподават „ за “, или „ срещу “ държавното управление му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР