Точно 70 години след коронацията на Елизабет Втора, синът ѝ

...
Точно 70 години след коронацията на Елизабет Втора, синът ѝ
Коментари Харесай

В очакване на коронацията на Чарлз III: Най-запалените монархисти вече са пред Бъкингам

Точно 70 години след коронацията на Елизабет Втора, синът ѝ Чарлз публично ще получи правото да господства над народа, армията и църквата. Древни реликви, употребявани в продължение на епохи, към този момент пътуват към Лондон за събитието.

Камъкът на Съдбата - един от знаковите исторически знаци на монархията. Смята се, че е употребен при коронациите на шотландските крале още през IX век. През 1296-та година е иззет от британския крал Едуард Първи и вграден в трона за коронации в Уестминстърското абатство. В продължение на епохи е значима част от коронацията на всички английски монарси. В средата на 50-те години група шотландски студенти нахлуват през нощта в Абатството и съумяват да го откраднат.

Реликвата напуща Единбургския палат за първи път от 25 години. След коронацията на Чарлз Трети ще бъде върната назад в Шотландия.

Осветена беше и плащеницата, зад която ще бъдат помазани с миро Чарлз и Камила. За първи път най-сакралният миг от коронацията ще бъде показан в ефирен ефир.

В навечерието на блестящото събитие от Бъкингамския замък разпространиха нови фотографии на краля и кралицата. Двамата са снимани седнали на престол, а фотосите са дело на същия фотограф, запечатал сватбения им ден преди 18 години.

И до момента в който формалните мерки са на финалната права, най-запалените почитатели на монархията към този момент си пазят места, с цел да видят от допустимо най-близо процесията на кралското семейство на 6 май.

" Искахме да сме сигурни, че ще си запазим хубаво място. Тук ще дойдат доста хора, а сходно събитие се случва един път в живота. Е, може би ще имам шанса да видя и Уилям като крал, само че нищо не е несъмнено ", съобщи Каръл Фостър.

Каръл и фамилията ѝ разпъват палатките си по протежението на The Mall - улицата, която води към двореца и по която ще преминат кралят, кралицата и над 5000 военнослужещи. Очаква се за коронацията в Лондон да дойдат над 1 млн. души от разнообразни елементи на Англия и света. Официалните посетители в Уестминстърското абатство ще бъдат 2000 - измежду тях кралски особи, държавни водачи и особено поканени от Бъкингамския замък служащи на първа линия.

Българска национална телевизия ще ви направи съпричастни на коронацията на Чарлз III на 6 май със особено студио и с информация от първо лице от нашите специфични пратеници в Лондон. Ще чуете извънредно спомените на чиновници на Бъкингамския замък, ще ви покажем и най-важните моменти от деня на краля. Водещ на предаването е Георги Любенов, а началото е в 12:25 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР