Точно 61% от пълнолетните българи одобряват сформирането на редовно правителство.

...
Точно 61% от пълнолетните българи одобряват сформирането на редовно правителство.
Коментари Харесай

Над 60% одобряват сформирането на редовното правителство според проучване на Екзакта

Точно 61% от пълнолетните българи утвърждават сформирането на постоянно държавно управление. Това сочи национално представително изследване на „ Екзакта рисърч груп “.

Изследването е извършено в интервала от 12 до 20 юни. По домовете им са интервюирани 1040 пълнолетни българи в 71 обитаеми места на страната. Методиката на регистрация е директно полустандартизирано “face to face ” изявление. Обезпечено е със лични средства като част от изследователската стратегия на „ Екзакта Рисърч Груп “.

Според данните 35% утвърждават ротационния принцип на ръководство, а съвсем двойно повече – 65 на 100, не. 59% от гласоподавателите на ГЕРБ-СДС и 69% от тези на ПП-ДБ поддържат този принцип.

Мария Габриел има утвърждението на 76% от гласоподавателите на ГЕРБ и близо 40% от гласоподавателите на ПП-ДБ, а Николай Денков е одобряван от 85% от гласоподавателите на ПП-ДБ и от близо 30% от тези на ГЕРБ-СДС.

Все още скептиците към партнирането сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са повече от очакващите положително сработване сред двете обединения. За тези публични настройки способстват и политиците от двете обединения, които създават перманентни напрежения и ги преекспонират по всевъзможни способи, означават от „ Екзакта “.

На основата на горните данни може да се заключи, че българите изрично приветстват сформирането на постоянен кабинет, само че имат съществени запаси както към ротационния принцип на ръководство на страната, по този начин и към партньорството сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, разясняват от организацията, представени от Българска телеграфна агенция.

От „ Екзакта рисърч груп “ вършат ангажимента, че е рано да се дават каквито и да е оценки за работата на новосформирания постоянен кабинет и на неговите министри, само че означават, че е значимо да се оценят стартовите настройки към двете водещи лица на ръководството – Николай Денков и Мария Габриел.

Според изследването на „ Екзакта “, в случай че изборите бяха през днешния ден, в Народното събрание биха влезнали същите 6 обединения.

Не се записва предпочитание за по-масово присъединяване в идващ избор, означават от „ Екзакта “ и допълват, че вяра за по-висока електорална интензивност дават идните през есента локални избори.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР