Точно 21 работни дни има Брюксел, за да формулира точните

...
Точно 21 работни дни има Брюксел, за да формулира точните
Коментари Харесай

Пловдив получава награда от 1 500 000 евро за ЕСК 2019?

Точно 21 работни дни има Брюксел, с цел да формулира точните си рекомендации към Пловдив – Европейска столица на културата. Заедно с отчета в края на май се чака да дойде и решението дали ще получим премията от 1 500 000 евро на името на Мелина Меркурий. Това описа екипът, представил напредъка на града под тепетата по време на втория формален мониторингов отчет пред интернационалното жури на Европейската комисия, провел се в сряда, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Брюксел е изцяло наясно с работата на " Пловдив 2019 ", която макар забавянето работи като добре смазана машина ", показа шефът на Общинската фондация Кирил Велчев. Наградите не се дава сигурно, само че по принцип безстрастните еврочиновници показали извънредно положително отношение към Пловдив, по тази причина и упованията да я получим са огромни. 

На последваща сесия на Общински съвет пък следва гласоподаване бюджета на фондацията, разгласи и арт шефът Светлана Куюмджиева. За 2018-та той ще е към 9 000 000 лв.. Подаден е и показателен бюджет за 2019-та, когато Пловдив ще е културна столица, в размер на към 13 000 000 лв..

А какво тъкмо ще се случва през 2019-та година, пловдивската общност ще разбере през есента. На 5 септември от фондацията дадоха обещание да разкрият публично цялата си стратегия и да дадат цялостна информация за събитията в годината на купата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР