Точно 20 дни ни делят от старта на най-голямото тенис

...
Точно 20 дни ни делят от старта на най-голямото тенис
Коментари Харесай

Рокаджията Вердаско в оазиса на тениса

Точно 20 дни ни разделят от старта на най-голямото тенис събитие в България за 2019 година - Sofia Open. Част от международния хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. " Арена Армеец " е хазаин на борбите от конкуренцията.

Тази година в " Арена Армеец " ще забележим един почитател на рока и Реал (Мадрид). Става въпрос за носителя на 7 АТР трофеи и достигал до номер 7 в международната класация испанец Фернандо Вердаско (в момента 28-и на планетата). Роденият в Мадрид преди 35 години тенисист израства в семейство на ресторантьори. Родителите му Хосе и Олга имат заведение в испанската столица, което им носи много порядъчен приход. Бащата е огромен почитател на тениса и поради това не пести средства и построява два корта в задния двор на фамилната къща в покрайнините на града. Така Фернандо хваща ракетата, когато е на 4 години. На 11 стопира с учебното заведение и е изпратен в тенис академия, където доразвива гения си.

 Фернандо Вердаско: Чух невероятни неща за българската аудитория
Вердаско: Чух невероятни неща за българската аудитория

" Очаквам ви в залата в София, с цел да гледате извънреден тенис "

Любопитно при Вердаско е, че като дете е диагностициран с болест, която води до липса на централизация и хиперактивност. Родителите му отхвърлят да го лекуват, защото от приема на лекарства може да има проблеми с допинг контрола.

Фернандо намира успокоение в тениса и рока, като е вманиачен почитател на английската тайфа Oasis. Според испанеца оазисът на корта за него ще бъде, в случай че по време на мач може да слуша албума на групата от 1994 година Definitely Maybe.

 Снимка 273489

Иначе Вердаско печели първата си купа от АТР през април 2004 година, когато победи на шампионата във Валенсия. През 2010-а доближава до финала на Мастърса в Монте Карло, където е разрушен от Рафаел Надал - 0:6, 1:6.

В Големия шлем има един регистриран 1/2-финал - на Australian Open през 2009-а. Там той още веднъж е спрян от Надал, като двамата слагат връх за най-дълъг мач в Мелбърн за това време. Рафа печели със 7:5, 3:6. 7:6 (3), 3:6, 6:2, а дуелът продължава 5 часа и 14 минути.



Във витрината си Вердаско има три трофея от Купа " Дейвис " и един от " Хопман Къп ".

В персонален проект левичарят от Мадрид е женен за Ана Бойер, която е полусестра на Енрике Иглесиас. Двамата подписват брак през 2017-а на частен остров в Карибския басейн. Очакват първото си дете през април.

 Стан Вавринка подготвен за борба на Sofia Open 2019
Стан Вавринка подготвен за борба на Sofia Open 2019

През 2015 година швейцарецът целуна Купата на мускетарите в Париж
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР