Точно 17 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Точно 17 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Участниците на Sofia Open: Денис Истомин – винаги готов за битка

Точно 17 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open. Световният хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. " Арена Армеец " е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината. В дните преди старта продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2019 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Продължаваме рубриката с руснака Денис Истомин, който се състезава за Узбекистан и за втора поредна година ще взе участие на шампионата в София. Миналия февруари Истомин победи на старта Адриан Андреев с 6:3, 6:4, а във втория кръг отстъпи трагично на сърбина Виктор Троицки в нескончаем трисетов мач.

През есента Истомин ще навърши 33 и стартира своята 15-а година при експертите. Роденият в Оренбург тенисист трябваше много да изчака, преди да допре славата, само че към този момент може да се похвали с две трофеи на равнище ATP. Първата пристигна през 2015-а в Нотингам на трева, няколко месеца преди да стане на 29, а през предишния сезон Денис завоюва и втория си трофей – в китайския град Чънду.
101-вият сега в международната класация тенисист има много забавна орис. Започва да играе още на 5, а татко му, Олег, който е състоятелен предприемач, му обезпечава допустимо най-хубавите условия за спортно развиване.

Семейството му се мести в Ташкент, когато е единствено на 3 месеца, а водещата мощ за напредъка му като състезател е на майка му Клавдия, която е негов треньор и до през днешния ден.

В юношеските си години Истомин загатва за големия си капацитет, само че тежка злополука през 2002 година слага кариерата му на карта. Тенисистът получава редица контузии по тялото си, а лекарите се притесняват, че той към този момент в никакъв случай няма да е в положение да играе тенис.

Две години по-късно обаче възобновява тренировки, а през 2004-а се причислява към веригата на експертите. През идната 2005-а той печели първата си купа от Чалънджър и дебютира за “Купа Дейвис “. Година по-късно дебютира с „ уайлд кард”в шампионат от Шлема, а ориста се оказва сурова, хвърляйки го още в първия кръг на Роджър Федерер. Зареждат се няколко тихи години, с цел да се стигне до 2009-а, когато Истомин печели 16 мача на равнище ATP и приключва в подножието на Топ 100.

На идващия сезон скача с над 60 позиции и става първият състезател от страната си, който завършва годината измежду първите 50. Играе няколко полуфинала за първи път в кариерата си заработва над половин милион $ от наградни фондове.

От сезон на сезон се показва все по-добре, а през 2014-а приключва в Топ 50 за трети следващ път и за четвърти в границите на пет години.

Един от най-паметните моменти в кариерата му е от януари 2017-а, когато победи Новак Джокович във втория кръг на Откритото състезание на Австралия, а на осминафиналите бе спрян от Григор Димитров.

Наред с триумфите в Нотингам и Чънду през предходната 2018 година Денис донесе първа купа в историята на Узбекистан при мъжете от шампионата по тенис на Азиатските игри.

Зареди проблеми със зрението тенисистът играе с очила, само че споделя, че толкоз е привикнал с тях, че въобще не му пречат на корта.

В свободното си време обича да играе билярд, а втората му огромна спортна пристрастеност отвън тениса е футболът. Истомин е ревнив обожател на испанския гранд Реал М, чиито мачове гледа с интерес.

Ние пък с интерес ще гледаме второто му присъединяване пред родна аудитория, тъй като през годините убеди феновете на играта из целия свят, че е любопитен състезател, който постоянно е подготвен за борба, без значение кой е от другата страна на мрежата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР