Точно 12 български състезатели ще участват на европейското първенство по

...
Точно 12 български състезатели ще участват на европейското първенство по
Коментари Харесай

Дузина българи ще участват на европейското по бокс до 22 г.

Точно 12 български състезатели ще вземат участие на европейското състезание по бокс за мъже и дами до 22 години, което стартира на 24 март в румънския град Търгу Жиу.

Треньорите при мъжете Жоел-Солер Арате и Валентин Поптолев ще разчитат на 7 боксьори, измежду които са двамата братя Асенови - Даниел и Боян, както и дебютиралите преди няколко дни в WSB сериите Кирил Русинов и Благой Найденов.

Даниел Асенов ще пази купата си до 22 години, извоювана предходната година в Браила (Румъния), откакто се възвърне от травмата в ръката, поради която не взе участие на шампионата " Странджа ". Ако стигне до златото, той ще прибави 5-а европейска купа в кариерата си. През 2013 година Тайсъна за пръв път стана първенец на Стария континент, само че при юношите в категория до 49 кг в Анапа (Русия). През 2015-а той за пръв път победи при мъжете в категория до 52 кг от шампионата в Самоков. През 2017 година с изключение на купата от Браила, Асенов завоюва и тази при мъжете от шампионата в Харков (Украйна) през юни.

Първи купа при дамите ще търси трикратната европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова. След като направи опит да качи категорията и боксира при 51-килограмовите на шампионата " Странджа ", в този момент тя се завръща в нормалната си теглова група - до 48 кг.

Съставите на двата тима:

мъже

52 кг - Даниел Асенов

56 кг - Боян Асенов

60 кг - Кирил Русинов

69 кг - Роберт Чамасанян

81 кг - Благой Найденов

91 кг - Иван Мечков

+91 кг - Александър Георгиев

Треньори: Жоел-Солер Арате и Валентин Поптолев.

дами

48 кг - Еми-Мари Тодорова

54 кг - Розалия Пайчева

57 кг - Пламена Иванова

60 кг - Аслъхан Мехмедова

64 кг - Мелис Йонузова

Треньори: Фикрет Ереджебов и Веселин Тодоров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР