Точно 100 състезатели от 8 клуба взеха участие във второто

...
Точно 100 състезатели от 8 клуба взеха участие във второто
Коментари Харесай

100 състезатели участваха във второто издание на Купа София“ с ролкови ски

Точно 100 състезатели от 8 клуба взеха присъединяване във второто следващо издание на атрактивната конкуренция с ролкови ски Купа " София ". Състезанието, проведено от Българската федерация по ски с поддръжката на " София - Европейска столица на спорта ", се организира на огромната поляна при фонтана в Южния парк. Надпреварата и тази година бе част от самодейностите във връзка Европейската седмица на спорта - " Be Active “ на Министерството на младежта и спорта.

Сред формалните посетители на надпреварата бе вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, както и представители от фондация „ София – Европейска столица на спорта “.

„ Сезонът за нас продължава и през лятото, поради интензивнит календар с ролкови ски, разяснява Георги Бобев. – С огромно обаяние този спортен ден се организира и на фона на националният празник 22 септември. Участват 100 състезатели от всички съществени клубове по ски тичане в страната. Сезонът на сняг за състезателите от четирите ни посоки ще стартира след 2 месеца. Очакванията ни са за доста забавен сезон в който има международни шампионати, а също по този начин той е и олимпийска подготовка за игрите в Милано и Кортина 2026. Всички наши съществени състезатели се приготвят доста интензивно и се надявам да са здрави и в оптимална форма през сезона, с цел да ни зарадват с призови класирания “.

Представители на всички възрастови групи - 12, 14, 16, 18 години, мъже и дами премериха сили в дисциплината спринт, свободен жанр.При мъжете първи на 600 м е Марио Матиканов (Александър Логистик), пред Кристиян Божилов (Паничище 2009) и Дани Чолаков (Рилски скиор). При дамите на същата отдалеченост победи Десислава Джаджарова (Паничище 2009).

Втора е Александра Влахова (НСА), а трета Маринела Йорданова (Александър Логистик). Сред наградилите призьорите бяха наградени от старши треньорът на националите Иван Бургов, Веселин Цинзов, координатор „ Ски тичане “ в БФСки, Виктор Гичев, шеф на надпреварата, както и доста от треньорите на тимовете.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР