Точните обвинения в запечатания обвинителен акт все още не са

...
Точните обвинения в запечатания обвинителен акт все още не са
Коментари Харесай

Обвиниха кмета на Ню Йорк във федерални криминални престъпления

Точните обвинявания в запечатания обвинителен акт към момента не са ясни, оповестява в. " Ню Йорк Таймс ", който добавя, че Адамс е първият настоящ кмет на мегаполиса, против който са повдигнати такива обвинявания

Срещу някогашния служител на реда от Демократическата партия се водят минимум четири федерални следствия, в това число три, ръководени от окръжния съд на Съединени американски щати в Манхатън, които проверяват хора от орбитата на кмета и високопоставени чиновници в неговата администрация, показва БГНЕС.

 

Адамс, който се бори за преизбиране през 2025 година, се показва за елементарен предприемач по време на следствията.

 

По-рано денем представителката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Александрия Окасио-Кортес прикани 64-годишния кмет да подаде оставка " за положителното на града " - за първи път национална фигура обществено го приканва да се отдръпна от ръководството на най-големия град в Съединени американски щати.

 
Обвинението идва в една към този момент мрачна седмица за Адамс, чийто екип беше разтресен от оставките на комисаря по опазването на здравето Ашвин Васан и канцлера по образованието Дейвид Банкс, непосредствен другар на кмета. Отделът на Банкс ръководи градската система за публично обучение, в която се образоват един милион възпитаници.

Напускането на Васан и Банкс влиза в края на 2024 година Последваха незабавните оставки на началника на полицията Едуард Кабан - който напусна единствено година откакто пое ръководството на градската полиция и нейните 36 000 униформени чиновници, и на основния юридически консултант на Адамс - Лиза Зорнберг.

Кабан, се отдръпна, защото федералните се бяха насочили към охранителния бизнес на неговия брат близнак.

 

Разкритията от инспекциите осветлиха персонални и бизнес връзки измежду най-близкото обграждане на кмета, повдигайки въпроса за евентуални спорове на ползи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР