Точната дефиниция на нежното възпитание не е напълно ясна, тъй

...
Точната дефиниция на нежното възпитание не е напълно ясна, тъй
Коментари Харесай

“Нежно възпитание“ - мода или истинска помощ за децата

Точната формулировка на " нежното образование " не е изцяло ясна, защото това не е термин, обект на научни проучвания или употребен от психолози. Понятието се приписва на английската авторка Сара Окуел-Смит, която е написала няколко книги по тематиката. От тогава до сега нежното родителство се трансформира в същинска мода и се постанова настойчиво от инфлуенсъри в региона на родителството в обществените медии.
Прочетете още
Хубавото в тази ситуация е, че множеството разбирания за нежното родителство се основават на правила, които съвсем всеки детски психолог би подкрепил - като почитание към детето, отчитане на гледната му точка, съпричастност и създаване на връзката сред родител и дете посредством позитивни прекарвания.

Но в същото време нежното възпитание се отклонява от подкрепените с проучвания стратегии за образование в това какво да прави родителя, когато се сблъска с предизвикателно държание от страна на детето. Според въпросните стратегии, в случай че нежните наставнически умения не оказват помощ в дадена обстановка, е нужно да се премине към други, по-строги техники.

Защото е реалност, че това прекомерно щадящо образование не всеки път работи. Затова може да прибегнем до няколко елементарни тактики, предложени от психолозите, написа Psychology Today.

Да акцентираме следствията

Обясняване на разумните последици от обещано деяние на детето са свързани с възстановяване на неговото държание и психологичното здраве. Те могат да включват неща като да вземем за пример да накараме детето да спре да играе, с цел да помогне в някаква активност или пък да напусне детската площадка, когато не съблюдава разпоредбите.

Избирателно внимание

Установено е, че вниманието е извънредно мощен наставнически инструмент. Но значимо е родителят да обръща повече внимание на позитивното държание, в сравнение с негативното. Ако детето хленчи, с цел да притегли вниманието, може да поставим старания да го пренебрегваме и, надлежно, да го похвалим всякога, когато подхожда без рев.

Повечето подкрепени с проучвания стратегии за образование, поучават родителите да пренебрегват дребното предизвикателно държание. Това постоянно води до възстановяване на държанието на детето и намаляват неспазването на разпоредбите.

Aз преди детето

Привържениците на щадящото родителство като че ли не помнят, че родителите също са хора. А те също имат усеща, потребности и стремежи, които са от голяма важност. Нежното родителство допуска възрастните в никакъв случай да не споделят на децата си, когато ги карат да се усещат тъжни или ядосани, тъй като това може да докара до съзависимост.

Всъщност едва ли някой родител желае целеустремено да употребява възприятията си, с цел да манипулира детето си или да го упреква, само че няма доказателства, че честното шерване на страстите има някакво негативно влияние върху дребните. Дори има някои доказателства, че криенето на страстите от детето е обвързвано с повече стрес за тях и напрежение в връзките родител-дете.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР