Точици, грапавини, лесно чупене - пренебрегваме подобни проблеми на ноктите

...
Точици, грапавини, лесно чупене - пренебрегваме подобни проблеми на ноктите
Коментари Харесай

Какво казват ноктите за здравето ни

Точици, грапавини, елементарно чупене - подценяваме сходни проблеми на ноктите и ги " решаваме " с посещаване при маникюристката. А те постоянно са признак на някаква неправда в организма ни. Според експертите по хранене, по-леките такива се вземат решение с уравновесена диета.

Ето и какво значат най-честите проблеми с ноктите ни.

Бели петънца

Наричани " левконихия " от лекарите, те нормално сочат към гъбична зараза, алергична реакция, дефицит на витамини или нормално пострадване. Последното минава с израстването на нокътя, а останалите - с спомагателен банкет на калций и витамин С.

 Снимка 366771

Чупливост

Ако не става дума за стеснен интервал от време, когато може да подобрим здравината на ноктите си с витамини, чупещите се и лющещи нокти могат да са знак за проблем с щитовидната жлеза. Авокадото и картофите съдържат аминокиселината тирозин, която подкрепя действието на жлезата. Боровинките и богатите на омега-3 мастни киселини храни също ще са от изгода.

Неравна плочка

Грапавините по нокътя нормално значат дефицит на желязо и силиций, и се задълбочават с напредването на възрастта. Храни, богати на силиций, са пълнозърнестите мюсли и ядките. Желязо прибавяме посредством яйцата и спанака да вземем за пример.

Меки нокти

Ако елементарно огъваме нокътя си, без той да се счупи, значи не се храним с задоволително протеини. Самите те са построени от кератин - тип протеин. Затова засиления банкет на храни като нежни меса, яйца, киноа и бобови растения могат да подобрят положението им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР