Точещият се вече почти две години ремонт на столичния Западен

...
Точещият се вече почти две години ремонт на столичния Западен
Коментари Харесай

Проточилият се ремонт на Западния парк доведе до искания за оставка и проверки

Точещият се към този момент съвсем две години ремонт на столичния Западен парк докара до претенции за оставка на един от заместниците на кмета Йорданка Фандъкова, както и за инспекции на плана, който се финансира с европари.

Заради неналичието на състоятелни причини за забавянето на работата, както и поради неразбираемата информация по плана съветници от опозицията в Столичния общински съвет настояха да бъде отхвърлен зам.-кметът по околната среда Йоана Христова. Настояха и за доклад за работата по плана. Призивите за оставка пристигнаха от самостоятелния общински консултант Борис Бонев, Иво Божков от " Демократична България ", а тези за инспекции на плана от съветници от " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

Темата беше част от дневния ред на изключителното съвещание на Столичния общински съвет в четвъртък. Сесията беше проведена отдалечено, само че все пак диспути по огромна част от точките не липсваха. Една от тях беше за удължаването на периода на запис на заповед от името на общината в интерес на Министерството на районното развиване и благоустройството за осъществяването на европроекта за ремонта на парка. Документът би трябвало да бъде продължен до март 2021 година, макар че съгласно първичните проекти обновяването на парка към този момент трябваше да е завършило.

Аргументите за забавянето на плана са няколко – от неприятното време, което не разрешило да се работи през 5 от първите 7 месеца на ремонта (от началото на строителството през май 2018 година до февруари 2019 г.), през сгрешен план и проблеми с проектанта, до закъснение на доставките на материали поради въведеното на 13 март тази година изключително състояние в страната.

Именно аргументът за закъснение на точещия се от две години ремонт поради изключителните ограничения, въведени преди към месец, беше един от главните претекстове на опозицията да подлагат на критика зам.-кмета Христова и контролът върху плана. По време на дебата стана ясно, че действително досега закъснение на доставки на материали няма, макар че удължаването на периода на плана публично беше предпазено с към този момент настъпили проблеми със снабдяването. От обясненията на администрацията стана ясно, че този мотив е посочен поради предизвестие от строителя " Галчев инженеринг ", че поради изключителните ограничения производителите на материали може да спрат работа, само че досега проблеми нямало.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР