Точен модел на скривалището на бившия лидер на Ал Кайда

...
Точен модел на скривалището на бившия лидер на Ал Кайда
Коментари Харесай

Топ секретно: Музеят на ЦРУ отвори врати за малка група журналисти

Точен модел на скривалището на някогашния водач на " Ал Кайда " Айман ал Зауахири. Този необичаен артефакт е бил употребен, с цел да бъде осведомен американският президент Джо Байдън по тази причина къде се е укривал Зауахири, дясната ръка на Осама Бин Ладен, преди да бъде погубен от Централно разузнавателно управление на САЩ в Кабул този юли.

Изложени в неотдавна актуализирания музей на Централно разузнавателно управление на САЩ във Вирджиния, тези експонати за жалост не са налични за необятната общност.

Достъпът до тях нормално е стеснен до чиновници на организацията и задгранични публични лица, а броят на годишните гости на музея се пази като свръхсекретна загадка. 

Но от разследващата работа разрешиха на публицисти да прегледат музея преди 75-годишнината на организацията като част от напъните за показване на нейната история и достижения. 

Повече от експонатите, измежду които шпионски принадлежности, профилирани оръжия, са били разсекретявани години, даже десетки години.

Посетителите могат да научат, че дребно копие на комплекса в Аботабад е било употребявано за деликатно обмисляне на убийството на създателя на Ал Кайда Осама бин Ладин - мозъкът зад терористичните офанзиви в Ню Йорк от 11 септември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР