То ще се усети у нас по-чувствително в четвъртък, когато

...
То ще се усети у нас по-чувствително в четвъртък, когато
Коментари Харесай

През следващата седмица ни очаква пролетно време



То ще се усети у нас по-чувствително в четвъртък, когато оптималните температури ще са сред 10° и 15°

Понижението на температурите продължи и през днешния ден – след 10 градуса в столицата през вчерашния ден, през днешния ден оптималната е 6. Най-студено беше в региона на Монтана и Драгоман - 4 градуса, а най-високата температура е в Сандански - 14, само че след захлаждането през почивните дни, през идната седмица още веднъж ни чака пролетно време.

През нощта облачността ще остане забележителна и в крайните западни региони ще прехвърча сняг. В утринните часове основно в равнините и котловините, видимостта ще е понижена. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, предава

Утре денем над Западна България ще се задържи облачно, до момента в който над Източна към следобеда към този момент ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще са сред 6° и 11°.

Над планините облачността ще е забележителна. В масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад.

И към времето на континента – в Западна Европа ще е прохладно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Обилни превалявания, най-вече от сняг, ще има в южните региони на Скандинавския полуостров и Финландия. Над по-голямата част от Централна Европа ще е слънчево.

На Балканите слаби превалявания, от дъжд и от сняг, ще има в северозападните региони и по адриатическото крайбрежие. На полуострова стартира стопляне, само че ще е към момента едва.

То ще се усети у нас по-чувствително в четвъртък, когато оптималните температури ще са сред 10° и 15°. Още от началото на седмицата вятърът ще е от югозапад и с него температурите ще се покачват. Повече слънчеви часове ще има във вторник и четвъртък, през останалите дни ще доминира облачно време, в петък ще превали и дъжд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР