То ще се проведе в периода 5 февруари – 12

...
То ще се проведе в периода 5 февруари – 12
Коментари Харесай

Стартира състезанието ”Най-добър млад шофьор на България”

То ще се организира в интервала 5 февруари – 12 май и в него могат да вземат присъединяване всички български водачи сред 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад кормилото.

Това оповестиха на конференция инж. Емил Панчев – ръководител на СБА, комисар Бойко Рановски - шеф на отдел "Пътна полиция “ към ГДНП, доктор Надежда Тодоровска – заместител общоприет шеф на БЧК, Мартина Христова – управител връзки на Рено Нисан България, Петър Величков – изпълнителен шеф на ОМВ България и Александър Цветков – академия за безвредно шофиране Мирафиори.

"В момента в България има близо 220 000 водачи в тази възрастова група. За страдание статистиката демонстрира, че някой от тях взе участие във всеки трети случай на пътя. Именно по тази причина стартираме акция, ориентирана напълно към тях. За да им покажем положителните образци и насърчим тези от тях, които познават и съблюдават Закона за придвижване по пътищата. Но ние ще проверим дали те са се научили и да се оправят с ежедневните провокации пред водачите, свързани с познаване и управление на автомобила “, обясниха от сдружението.

За най-хубавия млад водач на България е планувана изкушаваща премия – една година гратис шофиране на новото Renault Captur, предоставено от представителството на марката в България.

За справилите се най-добре ще има още доста награди.

"Нямаше по какъв начин да не приемем поканата на СБА. За нас е извънредно значимо и скъпо да участваме в акции, ориентирани към младите водачи. За страдание това са най - уязвимите на път я и за нас е значимо присъединяване в съревнование, в което ще проверим техните умения и пропуски. Тук е значимо да уточня, че ние ще проверим дали тези участници имат влезнали в действие наказателни постановления и единствено изрядните на пътя ще бъдат позволени до финалната конкуренция “, съобщи от своя страна комисар Рановски.

От Пътна полиция прецизираха още, че статистиката през последните 4 години беше за нарастване или задържане на броя на жертвите и ранените. През 2017 година приказваме за спад в броя на трагичните пътни произшествия, като отговорността за подобряването на статистиката е отговорност на всички.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР