То ще се проведе на 5 август в Доходното зданиеПрограмата

...
То ще се проведе на 5 август в Доходното зданиеПрограмата
Коментари Харесай

Националната кампания Първа работа със събитие в Русе

То ще се организира на 5 август в Доходното здание

Програмата "Развитие на човешките запаси " (2021-2027 г.) към Министерството на труда и обществената политика се включва в Европейската година на младежта с Националната акция #Първа работа, оповестиха от пресцентъра на общественото министерство. Инициативата е ориентирана към младежи до 29 година и има за цел да ги провокира да споделят своя опит, упования и очаквания за първата им работа. Основен сътрудник на програмата е литературният план "Пощенска кутия за приказки ".

Младежите могат да опишат за своята първа работа във формат, който на тях им подхожда най-вече – стихотворение, роман, есе, изявление за работа и други Творбите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес до 1 юни, а по-късно жури ще селектира най-хубавите от тях, с цел да бъдат прочетени от сцената в седем български града. В журито вземат участие журналистът Георги Милков, основателят на "Пощенска кутия за приказки " Гергана Турийска и представители на Програмата "Развитие на човешките запаси ". Вторият стадий от акцията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София.

Популярни персони от киното и театъра, музиката и публицистиката ще прочетат най-забавните и забавни истории, с което ще дадат по-голяма публичност на поставените от младежите проблеми. А "между редовете " на прочетеното, известните персони ще споделят и своя персонален опит за одобряване в специалността.

Събитията от акцията #Първа работа ще се проведат в: Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център "Стара Загора; Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена изложба "Борис Георгиев "; Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино "Орфей "; Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен спектакъл "Владимир Трендафилов "; Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание; Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра; София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР