То ще се появи на български пазар в края на

...
То ще се появи на български пазар в края на
Коментари Харесай

Николаус Рикетс: Новото устройство lil SOLID 2.0 нагрява тютюна по нов начин

То ще се появи на български пазар в края на ноември и ще добави към този момент богатата продуктова гама от бездимни други възможности на „ Филип Морис Интернешънъл "

В края на ноември на българския пазар ще се появи ново устройство за нагряване на тютюн като още една по-добра опция на цигарите за пълнолетните пушачи, които другояче няма да спрат да пушат.

Новият артикул lil SOLID 2.0 е разработка на корейската компания KT&G, само че се предлага на пазарите отвън Южна Корея от „ Филип Морис Интернешънъл» като част от световното съглашение сред двете компании.

Новото устройство за нагряване на тютюн ще бъде част от бездимното портфолио на «Филип Морис България» - компанията, която преди 5 години стартира у нас първото устройство за нагряване на тютюн IQOS.

Повече за новия артикул и световното съглашение сред двете компании споделя Николаус Рикетс, световен началник стратегически партньорства за продуктите без пушек във " Филип Морис Интернешънъл ".

- Г-н Рикетс, ново нагреваемо тютюнево произведение - lil SOLID 2.0, навлиза на българския пазар. Защо това е значима вест за ФМИ и какво значи за портфолиото на компанията?

- Нашата цел във „ Филип Морис Интернешънъл " е да убедим всички пълнолетни пушачи, които в противоположен случай ще продължат да пушат, да преминат допустимо най-скоро на по-добри други възможности и да откажат цигарите. Осъзнаваме обаче че няма по какъв начин един единствен артикул да дава отговор на желанията на всички пълнолетни пушачи, които търсят по-добра опция. Необходима е необятна гама от артикули без пушек. Вярваме, че продуктите на корейската компания KT&G, които започнахме да предлагаме на пазарите отвън Южна Корея според световното ни съглашение, ще добави към този момент богатата продуктова гама от бездимни други възможности на ФМИ, осигурявайки на пълнолетните пушачи по света още по-голям избор от по-добри други възможности без пушек с разнообразни усети, досегаемост и софтуерни характерности, тъй че да създадат своя избор и да отстранен цигарения пушек.

- С какво lil SOLID 2.0 се разграничава от технологията на другите платформи за нагряване на тютюн в портфолиото на ФМИ?

- Между устройството за нагряване на тютюн lil SOLID 2.0 и останалите устройства без пушек в нашето портфолио най-значимата разлика е технологията на нагряване.

Устройството lil SOLID 2.0 нагрява тютюна посредством щифт от неръждаема стомана. Топлината се генерира чрез индукционно електромагнитно поле. Този способ подсигурява отмерено нагряване по целия щифт. За съпоставяне, водещата ни бездимна платформа IQOS 3 DUO нагрява тютюна от вътрешната страна чрез технологията HeatControlTM- посредством нагревателна пластина.

Има задоволително научни доказателства, че и при двете системи отсъства развой на горене и че те отделят доста по-ниски концентрации на нездравословни субстанции спрямо цигарите.

Важно е да се знае, че използването и на двете устройства lil SOLID и IQOS не е без риск, защото се доставят никотин, който води до пристрастяване.

- Предвиждате ли конкуренция сред двата продукта?

- ФМИ е пионер и неоспорим водач в категорията на устройства с нагряване на тютюн. Разбира се, системата за нагряване на тютюн IQOS си остава водещият артикул в бездимната ни категория. За да се развива категорията на бездимните артикули обаче, е належащо повече играчи на пазара да оферират богат избор от по-добри други възможности на цигарите на пълнолетните пушачи, които другояче ще продължат да пушат. Затова сме уверени, че световното съдействие с KT&G ще докара до растеж на бездимната категория и ще форсира осъществяването на визията на ФМИ за създаване на бъдеще без пушек. Осъзнаваме, че по-големият избор от бездимни артикули на пазара ще е от изгода за доста от пълнолетните пушачи, които към момента търсят по-добра опция на цигарите, тъй като по този начин ще се обезпечат по-достъпни артикули, към които могат да преминат. Споразумението с KT&G ускорява нашето богато бездимно портфолио с необятен набор от допълващи артикули.

- Кои са целевите консуматори на lil SOLID 2.0?

- Нашите по-добри бездимни други възможности са предопределени за всички тези пълнолетни пушачи, които другояче няма да спрат и търсят опция на продължителното пушене, с цел да откажат цигарите. Както загатнах, ние сме уверени, че засиленото съдействие с корейската компания KT&G ще способства за повишаването на бездимната категория и ще форсира осъществяването на визията ни за създаване на бъдеще без пушек.

Осъзнаваме, че спомагателните благоприятни условия може да са от изгода за повече пълнолетни пушачи, защото им дават по-широк избор от налични артикули, към които могат да преминат, адресирайки потребностите от по-голям избор от други възможности с разнообразни софтуерни решения, усети и ценова досегаемост.

- lil SOLID 2.0 излиза на пазара по силата на съглашение за съдействие сред ФМИ и KT&G. То планува ФМИ да е дистрибутор отвън Корея на разнообразни системи за нагряване на тютюн от портфолиото на KT&G. Бихте ли споделили повече за това съглашение?

- Нашата визия във „ Филип Морис Интернешънъл " е да изградим бъдеще без пушек - едно бъдеще, в което цигарите ще бъдат сменени изцяло от бездимни други възможности, които са по-добър избор за пълнолетните пушачи, които в противоположен случай биха продължат да пушат.

Иновациите могат да се родят както в границите на нашата организация, по този начин и отвън нея. Нашето съдействие с корейската компания KT&G започва по този метод, основавайки се на споделени визии. Към 30 септември 2021 година към този момент предлагаме устройството за нагряване на тютюн lil на 10 пазара.

Глобалното съглашение с KT&G ни оказва помощ да ускорим осъществяването на визията ни за бъдеще без пушек - бъдеще, в което цигарите са сменени от бездимни други възможности, които са по-добър избор за пълнолетните пушачи, които другояче ще продължат да пушат.

Преобръщаме изцяло бизнеса си, с цел да реализираме тази упоритост колкото може по-бързо - пренасочваме ресурсите си и променяме радикално задачите и интервенциите си. Доколкото ми е известно, ние сме единствената компания, която по лична самодейност е трансформирала напълно бизнес модела си в блян да построи по-добро бъдеще за всички. И напредваме бързо към тази цел. Благодарение на това съглашение ще можем да впрегнем ресурсите, знанията и инфраструктурата на ФМИ за комерсиалната реализация на бездимните артикули на KT&G отвън Южна Корея, предлагайки на пълнолетните пушачи, които в противоположен случай ще продължат да пушат, повече благоприятни условия да преминат на по-добри други възможности на цигарите.

Въпреки че системата за нагряване на тютюн IQOS си остава водещият артикул в бездимната ни категория, имаме вяра, че засиленото съдействие с KT&G ще е от изгода за пълнолетните консуматори, като им обезпечи по-голям избор от други възможности и способства за ускорено разбиране на тези бездимни артикули от пълнолетните пушачи, които другояче ще продължат да пушат.

В допълнение на непрекъснатите старания на ФМИ за разработка и комерсиална реализация на нашите бездимни алтренативи на цигарите това съглашение обогатява нашето бездимно портфолио с необятна гама от допълващи артикули, включваща към този момент съществуващите бездимни артикули на KT&G и техни бъдещи версии. То ни дава опция да предложим на пълнолетните пушачи по света по-богат избор от благоприятни условия прекосяване на различни артикули и отвод на цигарите, адресирайки потребностите от по-голям избор от софтуерни решения, усети и ценова досегаемост.

- Какви специфични научни проучвания са извършени, с цел да се подсигурява, че продуктите на KT&G дават отговор на високите стандарти за качество и научна аргументация на капацитета за понижаване на вредата на ФМИ?

- Всички бездимни артикули на компанията KT&G, които се оферират от ФМИ отвън Южна Корея, са минали през нашата деликатна оценка, преди да бъдат пуснати на пазара, тъй че да се подсигурява, че те дават отговор на регулаторните условия на пазарите, където ще се предлата, и на високите стандарти на ФМИ за научна оценка и доказателства за неявяване на горене и доста понижение на концентрациите на нездравословни и евентуално нездравословни субстанции спрямо стандартните цигари. Въз основа на събраните досега научни доказателства устройството lil SOLID 2.0 нагрява тютюна, без да го гори, и отделя доста по-ниски концентрации на нездравословни субстанции

спрямо стандартните цигари. Това значи понижение на концентрациите на редица нездравословни субстанции, като се изключи никотин спрямо дима от референтна цигара. Важно е да се каже, че този артикул не е без риск, защото доставя никотин, който води до пристрастяване.

- Новото устройство за нагряване на тютюн излиза на пазара първо в Южна Корея. Какви са резултатите на корейския пазар до момента? Какви са резултатите за lil SOLID 2.0 на други пазари и какви са вашите упования за България?

- Устройството за нагряване на тютюн lil SOLID 2.0 е модел от второ потомство на продукта с нагряване на тютюн без горене на KT&G с усъвършенствани характерности и дизайн, създаден за възстановяване на удовлетвореността на потребителите. Новият артикул излезе за първи път на пазара в Южна Корея през януари тази година и към този момент печели известност с помощта на по-високия потенциал на батерията и технологията за индукционно нагряване. На базата на позитивната противоположна връзка от пазарите, на които продуктът към този момент се предлага за продажба, ние чакаме, че той ще бъде признат добре и от потребителите в България.

Източник: вестник " 24 часа "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР