To serve and protect! Да служа и защитавам, това пише

...
To serve and protect! Да служа и защитавам, това пише
Коментари Харесай

Русинова: Резултатите от липсата на обучение на полицаите и ясни тактики са потресаващи

" To serve and protect! Да послужвам и пазя, това написа на униформите на служителите на реда в Канада и Съединени американски щати. Трудно ми е този израз да го отнеса към случилото се преди няколко вечери в Стара Загора . Още повече когато получаваме десетки сигнали от цялата страна против служители на реда, които си надвишават правата всекидневно. Положението се утежни откогато дадоха пълномощия на " Охранителна полиция " да правят действия свързани с работата на пътна полиция ", това написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук Диана Русинова, председател на УС на Европейския център за транспортни политики.
Прочетете още
Коментарът на пътния специалист е обвързван с липсата на промяна в Министерството на вътрешните работи и със случая, при който мъж почина след полицейско гонене в Стара Загора, пише  

В обявата си Диана Русинова написа, че полицаите в България са ниско платени, зле екипирани, нямат задоволително техника и най-много - няма никакви средства за тяхното образование. 

" Така без образование и без ясни тактики - тези хора биват хвърляни да преследват извършители. Резултатите са потресаващи (случаят Бургас, казусът на Автомагистрала " Тракия " с гонене на мигранти на входа на София, казусът с пътната маркировка край Пазарджик, казусът с митинга против БФС в София, казусът с конвоя на Панамерата, чиито водач умъртви двама френски жители на Околовръсното на София). И стигаме до случая Стара Загора ", написа Русинова.

Тя отбелязва още, че жителите би трябвало да се пазят и пазят от правоохранителните органи, а това се дължи на " съвкупността от неналичието на промяна, образование и финанси, корупцията в Министерство на вътрешните работи ".

Диана Русинова е безапелационна, че доверието в МВР е сринато тотално.

" Точно поради това нашата организация постоянно участва като наблюдаващ по време на инспекции, събиране на доказателства от ПТП, само че както сами можете да се досетите - ние не сме мечтан наблюдаващ. Често когато акцентираме неточности на пътна полиция сме хулени и упреквани в какво ли не. За жал крайният резултат от всичко изброено е гибелта на български жители, които даже и да са отговорни, заслужават на първо място обективен развой. Когато сложиш униформата е належащо да я носиш с горделивост и да служиш на жителите, а не да се разхождаш като недостижим дерибей ", написа тя.

Русинова също по този начин отбелязва, че измежду органите на реда има огромни експерти и доста съзнателни хора - такива, които с горделивост и чест носят униформата:

" Вярвам, че точно те ще поведат похода към основаването на една почтена българска полиция, а не мутренска конструкция за рекет изнудване и отбрана на нарушители и закононарушители ".

Към обявата си тя прикрепи видеото, което показва момента на задържането на мъжа, умрял при гонката с служители на реда в Стара Загора.

" Съболезнования към околните на убития човек в Стара Загора! ", написа Диана Русинова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР