To serve and protect! Да служа и защитавам! – Това

...
Коментари Харесай

Русинова: Когато сложиш униформа е нужно да служиш на гражданите, а не да се разхождаш като недосегаем дерибей

„ To serve and protect! Да послужвам и пазя! – Това написа на униформите на служителите на реда в Канада и Съединени американски щати. Трудно ми е този израз да го отнеса към. Още повече, когато получаваме десетки сигнали от цялата страна против служители на реда, които си надвишават правата всекидневно. Положението се утежни откогато дадоха пълномощия на „ Охранителна полиция “ да правят действия, свързани с работата на „ Пътна полиция “. “

Така стартира пост във Фейсбук на пътния специалист Диана Русинова във връзка на неналичието на промяна в Министерството на вътрешните работи /МВР/ и случая на умрял мъж след гонене с полицията в Стара Загора. Според нея точно неналичието на промяна, образование, финанси и корупция в Министерство на вътрешните работи са довели до това жителите да се пазят и пазят от правоохранителните органи . Тя счита, че доверието в институцията е сринато изцяло . Публикацията и гласи следното:

„ От друга страна аз не преставам да настоявам, че служителите на реда в България са нископлатени, зле екипирани, нямат задоволително техника и най-много няма никакви средства за тяхното образование. Така без образование и без ясни тактики тези хора биват хвърляни да преследват извършители. Резултатите са потресаващи (случаят, казусът на Автомагистрала „ Тракия “ с гонене на мигранти на входа на София, казусът с пътната маркировка край Пазарджик, казусът с, казусът с конвоя на Панамерата, чиито водач умъртви двама френски жители на Околовръсното на София ). И стигаме до случая Стара Загора.

Съвкупността от неналичието на промяна, образование и финанси, корупцията в Министерство на вътрешните работи докара до това, че би трябвало жителите да се пазят и пазят от правоохранителните органи. Доверието в тази институция е сринато тотално, напряко унищожено. Точно поради това нашата организация постоянно участва като наблюдаващ по време на инспекции, събиране на доказателства от ПТП, само че както сами можете да се досетите, ние не сме мечтан наблюдаващ.

Често когато акцентираме неточности на „ Пътна полиция “ сме хулени и упреквани в какво ли не. За жал крайният резултат от всичко изброено е гибелта на български жители, които даже и да са отговорни заслужават на първо място обективен развой. Когато сложиш униформата е належащо да я носиш с горделивост и да служиш на жителите, а не да се разхождаш като недостижим дерибей.

Сега всичко е в ръцете на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи. В полицията има огромни експерти и доста съзнателни хора, такива които с горделивост и чест носят униформата и аз имам вяра, че точно те ще поведат похода към основаването на една почтена българска полиция, а не мутренска конструкция за рекет изнудване и отбрана на нарушители и закононарушители.

Съболезнования към околните на убития човек в Стара Загора! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР