То се ражда с размер 980 грама и 34 сантиметраОще

...
То се ражда с размер 980 грама и 34 сантиметраОще
Коментари Харесай

Линейка на Капачки за бъдеще спаси още едно бебе

То се ражда с размер 980 грама и 34 сантиметра

Още едно дете беше избавено с обезпечената от акцията „ Капачки за бъдеще “ профилирана кола за спешна помощ за недоносени деца.

Родилка в незабавно положение постъпва в асеновградската болница. „ Шеста бременност поредна за нея. Тя беше с щедро кръвотечение. Измерихме кръвно налягане – към 200 на 150 “, споделя доктор Мария Кълева, представена от

Бебето се оказва с отлепена плацента, постанова се незабавна интервенция. „ Бебето излезе с размер 980 грама и 34 сантиметра “, споделя Кълева.

За да бъде избавено недоносеното бебе, на помощ е извикана профилираната кола за спешна помощ. „ Линейката беше тук преди да приключим самата оперативна намеса, което е извънредно похвално “, споделя тя.

Д-р Елена Атанасова транспортира бебето до неонатологичното поделение на университетска болница „ Пловдив “

.„ Приведохме детето в интензивния бранш и започнахме да стабилизираме главните витални функционалности ".

"Специализираната кола за спешна помощ обезпечава комфорт на детето по време на превоз. Температурният комфорт, кислородотерапията и асистираната вентилация са нещо, което на нас ни дава сигурност на пътя “, изяснява тя.



Снимка: bTV

Малката Рабия ще остане в университетската болница най-малко още 3 месеца. „ Борбата ще продължава доста време. Значи, възрастта на детето е доста дребна и всеки ден за нас е скъп “, споделя доктор Елена Атанасова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР