То се изясниха нещата, някакво бутане – ако бяха от

...
То се изясниха нещата, някакво бутане – ако бяха от
Коментари Харесай

Депутатска забава - кой колко е чист и мълчание за съгласието по лобистки закони

То се изясниха нещата, някакво побутване – в случай че бяха от Реформаторския блок, щеше да има пипане. Така заместникът на Волен Сидеров в партия " Атака " – Десислав Чуколов, разяснява вчерашния скандал в Народното събрание сред Сидеров и Валентин Касабов . Чуколов повдигна въпроса дали Касабов би трябвало да е народен представител, откакто се държи по този начин – дръпнал стола на Сидеров, който се канел да седне. Чуколов добави и, че имало държавни управления, при които се сменяли и по 10 министри, само че си изкарали мандата .

Същевременно пред Нова телевизия някогашният здравен министър и народен представител от ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че всички депутати си изчистили имената, като приели ветото на президента върху " поправката Домусчиев " в Закона за приватизацията и следприватизационен надзор. На въпрос обаче кой е поръчал това законодателство , незабавно се намеси Чуколов, който разгласи, че Валери Симеонов " настойчиво говорел " по въпроса, а зам.-председателят на " Атака " го бил чул не пред медии да приказва по какъв начин текстът не бил лобистки . Припомняме, че текстът да бъде понижен срокът за съответни задължения в приватизационни контракти от 10 години на 5 години беше вкаран от депутата от " Атака " Николай Александров.
Българска социалистическа партия недооцени чисто организационно обстановката, пристигна опрощение и от червен народен представител – Александър Симов, който разяснява, че било значимо да се види кой първо дал своя вот " за ", а по-късно – " срещу " . Той изрази безпокойство дали в Народното събрание нямало да се стигне до ритване, на което Чуколов отговори, че няма и да не се безпокои.
Предупредихме, че тази коалиция може да генерира единствено кавги, включи се депутатът от Движение за права и свободи Велислава Кръстева, която започва кариерата си в Движението като пиар и то най-много на Ахмед Доган. Кръстева добави и, че всички подкрепили Закона за шума, инспириран от Валери Симеонов, единствено Движение за права и свободи били от началото срещу. Припомняме, че през тази седмица Волен Сидеров изиска този закон да бъде спрян – той беше признат на първо четене . Кръстева сподели и, че министър председателят Бойко Борисов се трансформирал в звероукротител и единствено гасял пожари – поради несъстоятелността на обединението. Тя подсети, че Движение за права и свободи желало стратегия с национални цели и да поддържа осъществяването ѝ в Народното събрание.
Като народен представител от " Воля " не се регистрирам измежду поканените тук, съобщи националният представител Пламен Христов, който в характерен за партията жанр разгласи, че никой от тази партия не можело да бъде обвързван с корупционни покупко-продажби. Христов извади тезата, че във " Воля " всички били чисти и това би трябвало да е лакмус, на което Атанасова сподели, че този парламент имал и положителни моменти – да вземем за пример консенсус за защитата, за мигрантите. Темата " мигранти " провокира Чуколов да каже: " То оставаше и там да няма консенсус " . Политиката е тип полемика, спор – не можем да бягаме от него, съобщи Симов и добави, че ще е доста рисково да има парламент, в който непрекъснато има единодушие. Той сподели и, че нямало по какъв начин да бъдат отречени достиженията на европредседателството, само че външната политика изместила вътрешната и това ще се почувства есента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР