То пък кога не е имало драми насред лято, което

...
То пък кога не е имало драми насред лято, което
Коментари Харесай

Топлофикациите пак сътвориха пълно мазало със сметките за парното

То пък по кое време не е имало драми посред лято, което чиновниците на монополиста майсторски забъркват със сметките за парно и топла вода, изключително в столицата! Четеш, четеш и не разбираш - за какво плащаш скъпо и прескъпо за тази доставка до дома ти в случай, че от най-високо равнище в страната са ти дали обещание поевтиняване. И ти става още по-жежко освен от 30-градусовите августовски жеги. Със сигурност сходен абсурд могат да сътворят единствено по нашите географски ширини и той няма нищо общо със угриженост към поданиците.

Припомням, че още през март десетки консуматори "замръзнаха " от получените сметки,

а от паразитните, нереформирани, работещи по комунистически топлофикационни сдружения им дадоха отговор, че месеца на баба Марта т.г. бил доста леден, та по тази причина хората би трябвало да заплащат солено. Нали помните, че цената на природния газ за България падна с 40 на 100? Новата цена трябваше да влезе в действие със задна дата. Като от „ Бургаргаз” оповестиха, че ще върнат 150 млн. лева на клиентите си. "Прилагането на новия ценови механизъм ще докара до разлики в доставните цени, считано от 5 август 2019 година до 29 февруари 2020 г.”, съобщи изпълнителният шеф на „ Булгаргаз” Николай Павлов  Николай Павлов Николай Павлов е длъжностен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е още при започване на март.

"Всякакви претенции за идно нарастване на цените на топлинната сила са напълно неоснователни ",

безапелационен бе и ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов. Какво да си мислят хората, като такива виновни фактори им дават обещание по-ниски сметки за месеца с променливи температури от минус 20 гадуса до плюс 27 градуса и получават раздути фишове за по 300-400 лв. за жилищата си!
Само в столицата 10 000 клети клиенти на локалната топлофикация подадоха тъжби за повишените си месечни фишове и...пиха по една студена вода. Тя още им държи влага, тъй като и тогава и в този момент от сякаш регулаторния държавен орган КЕВР им дадоха обещание да създадат инспекции на гражданските вопли. Но, както е добре известно,

у нас най-лесният метод да замажеш един проблем, е да създадеш комисия и да обещаеш инспекция.

В София монополистът трябваше да възвърне 36 млн. лв. на потребителите. Връщането на надвзетите суми за август-март трябваше да е посредством приспадане от настоящите сметки. Общо за юни са върнати над 10 млн. лв., а за юли - близо 14 млн. лв., а за август остават още 13 млн. лв. за възобновяване. Обаче софиянци не престават да получават тлъсти изравнителни сметки и хептен се ошашавиха какво са дали и какво би трябвало да им връщат. "Близо 73% от клиентите имат да получават пари от топлофикациите, а 27% имат да доплащат ", заяви бтв. Общото ползване за отминалия отоплителен сезон за парното и топлата вода е към 410 лв. за жилища до 50 квадратни метра и до близо 800 лв. за жилища до 100 кв.м. Сега се оправдават, че изравнителните сметки на самите компании и на тези, които те си наемат - топлинните счетоводители, се различавали и несъответствията във фишовете идели оттова. Не че това би трябвало да интересува драгия им клиент и да му усложнява живота, но нейсе. Как ще завърши целият този безпорядък, заплетен от общинското сдружение в София и останалите в страната, ще забележим. Надали обаче ще е в интерес на драгия консуматор на парно и топла вода. Затова е значимо овреме да пийне отново една студена вода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР