То е ясно, че ако детето има пропуски, ще трябва

...
То е ясно, че ако детето има пропуски, ще трябва
Коментари Харесай

Какъв тип ученик е вашето дете?

То е ясно, че в случай че детето има пропуски, ще би трябвало да вземете ограничения, с цел да ги попълните през лятото


Но и положителните възпитаници са друг вид съгласно психолозите. Оценките не са ясно мерило – детето може да се оправя на относително високо равнище и отново да има върху какво да работите, с цел да сте сигурни в триумфа му за идващите класове, а и в живота. При това имайте поради, че измененията са бързи – първокласникът може да е бил от един вид, а във втори клас заради някакви аргументи към този момент да наподобява от различен.

За да разберете, авансово си помислете какви въпроси ще зададете на госпожата.

Педагози и психолози разграничават 3 съществени вида положителни възпитаници.

В първата група влизат дисциплинирани и съзнателни девойки и момчета, които извършват условията на преподавателите, само че не демонстрират самодейност и не си слагат цели. Ако учителката счита, че синът или щерка ви има сходно държание, ще би трябвало да създадете резистентен интерес към избрана област – спорт, изкуство, литература, математика. Постиженията в определената сфера работят стимулиращо, тъй като стимулират детето да се развива и в останалите.

Във втората група влизат любознателните деца, които обаче са немарливи и постоянно равнодушни към оценките. Понякога са разсеяни, само че нормално казусът е, че им липсва неизменност и старание да доведат нещата до сполучлив край. Родителите подценяват казуса в началните класове, тъй като виждат, че детето знае и не считат за толкоз значима някоя и друга издънка. Трябва да поработят върху мотивацията и да покажат на сина или щерка си, че устойчивостта в резултатите също има значение, а освен любознателността, поучават педагозите. Може да обещаете премия, в случай че се постарае да получава положителни оценки през цялата последваща година.

В третата група попадат отличниците. Те се стремят към познания, само че и към хвалба, утвърждение, високи бележки. В този случай изключително значима е поставената цел – познания, а не просто шестици, акцентират психолозите. Без нея интелектуалният капацитет няма да се развива, в случай че детето попадне в слаба конкуренция и получава високи оценки единствено тъй като свети измежду другите.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР