То е било в кома в продължение на около седмица

...
То е било в кома в продължение на около седмица
Коментари Харесай

Лекари в Добрич спасиха дете с масивен инсулт

То е било в кома в продължение на към седмица
Медици от МБАЛ-Добрич избавиха живота на 12-годишно момче с солиден инсулт, оповестиха от лечебното заведение.

Детето е постъпило в болница на 14 ноември в извънредно тежко положение – с епилептични гърчове. Те били овладени, само че след три дни още веднъж се влошило и изпаднало в кома. От известието се схваща, че „ в продължение на към една седмица единствените му витални функционалности са дишане и сърдечен темп “.

Началникът на Отделението по педиатрия в „ МБАЛ-Добрич “ АД доктор Йовчо Йовев съобщи, че в цялата си процедура в никакъв случай не се е сблъсквал с сходен тежък инсулт при дете. Според него, в случай че това се случи на възрастен човек, изходът би бил летален.

Момчето е с съпътстващи хронични здравословни проблеми.

Пътят за възобновяване на неврологичните признаци ще е доста дълъг и надали те ще са на 100%, притеснява се доктор Йовев, само че фактът, че детето към този момент приказва и се пробва да движи лявата половина на тялото си, която до скоро е била изцяло парализирана, е същинско здравно знамение, счита експертът, който благодари на целия екип лекари (д-р Янакиева, доктор Цацова, доктор Радева, доктор Желязкова, доктор Колева, доктор Николова и доктор Ахмедов) и медицински експерти в отделението по педиатрия в „ МБАЛ-Добрич “ АД, които към този момент повече от един месец се грижат за дребния си пациент.

„ Надявам се, че детето ще успее да проходи, евентуално ще има единствено остатъчна пареза на лявата ръка “, добавя доктор Йовев. Рехабилитацията, от която детето се нуждае, ще бъде обезпечена от Центъра за настаняване на деца от фамилен вид в Добрич, с цел да може то да продължава да получава профилирани медицински грижи. Периодично момченцето ще минава и на прегледи в „ МБАЛ-Добрич “ АД, с цел да се следи неговото здравословно положение. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР