Тленните останки на патриарх Неофит днес ще бъдат положени за

...
Тленните останки на патриарх Неофит днес ще бъдат положени за
Коментари Харесай

Тленните останки на патриарха ще бъдат положени за поклонение в храм „Света Марина“ в София

Тленните остатъци на патриарх Неофит през днешния ден ще бъдат положени за поклонение в храма „ Света Марина “ в София. Това заяви Българска национална телевизия, като се базира на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Поклонението по традиция се прави в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “, сподели Западно и Средноевропейският митрополит Антоний

В 14 ч. ще има изключително съвещание на Светия синод, което се привиква по правилник от старшия член на понижения състав, а точно Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, сподели Старозагорският митрополит Киприан.

По думите му митрополит Йоан е разпратил писма за кончината на Негово Светейшество до поместните православни църкви. На траурното съвещание ще бъде взето решение за поклонението, опелото и погребението на патриарх Неофит. 

Въпрос е на трезвостта на Светия синод да възпре тези процеси, сподели журналистът

„ Бог да елементарни Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Бог да настани душата му там, където няма болежка, нито тъга, нито въздишка и да се моли от небесата за нас тук, които сме на земята “, сподели митрополит Киприан.

Всички събития към гибелта на патриарх Неофит следете в онлайн репортажа ни:

Проследете онлайн какво се случва след кончината на главата на БПЦ
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР