Тленните останки на Краля на футбола Пеле може да бъдат

...
Тленните останки на Краля на футбола Пеле може да бъдат
Коментари Харесай

Ексхумират Пеле заради спор за бащинство, чака се съдебното решение

Тленните остатъци на Краля на футбола Пеле може да бъдат ексхумирани поради спор за бащинство.

Причината - 60-годишна жена, която твърди, че е щерка на футболната легенда, информират бразилските медии. Мария до Сокоро Азеведо е наела юрист да направи всички действия пред управляващите съвсем пет години след завеждането на делото си за бащинство, оповестява dir.

Говореше се, че приживе Пеле е дал единодушие да се направи ДНК тест, с който да бъде потвърдена истината. Преди кончината му обаче сходно проучване по този начин и не бе направено.

Самият Пеле публично е признал бащинство на 7 деца, на които завеща 60 % от наследството. 30 % са за брачната половинка му Марика Аоки, а останалите 10 % - за двамата му внуци.

Интересното е, че завелата дело Мария до Сокоро Азеведо твърди, че не претендира за част от наследството на Пеле, което се прави оценка на 78 милиона $.

Тя просто желае истината да излязе нескрито и твърди, че починалата ѝ майка в никакъв случай не е казвала на Пеле, че е бременна с детето им след любовна връзка в Сао Луис в бразилския щат Мараняо.

Футболната легенда, който умря на 82 години на 29 декември 2022 година в болница в Сао Пауло след дълга борба с израстък от дебелото черво, признава опцията да има друго дете в наследството си.

Сега всичко е в ръцете на съда, който би трябвало да се произнесе по отношение на настояването на ексхумация. Адвокатът на фамилията на Пеле - Аугусто Милиоли, обаче побърза за съобщи, че фамилията му ще оспори всяко сходно предписание, което ще оскверни паметта на футболната легенда.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР