Тленните останки на кралица Елизабет Втора вече са в Бъкингамския

...
Тленните останки на кралица Елизабет Втора вече са в Бъкингамския
Коментари Харесай

Тленните останки на кралица Елизабет Втора вече са в Бъкингамския дворец 



Тленните остатъци на кралица Елизабет Втора към този момент са в Бъкингамския замък, заяви Би Би Си.

Военната машина C-17 прелетя дистанцията от Единбург до английската столица по необикновен, само че алегоричен маршрут, тъй че да премине съвсем над целия Остров.

Цялото придвижване по пътя от военновъздушната база Нортолт до Бъкингамския замък беше спряно, а по тротоарите се бяха събрали стотици хиляди хора, които да отдадат последна респект към кралицата.

Ковчегът беше посрещнат с овации от хората, които чакаха с часове под дъжда пред двореца.

В Бъкингамския замък са крал Чарлз III, принцеса Ан, принц Едуард, принц Андрю и внуците на кралицата.

Днес ковчегът с тленните остатъци на Елизабет Втора ще бъде изложен за поклонение в Народното събрание, където ще остане четири дни.

Очаква се стотици хиляди хора да се сбогуват с починалата кралица.

За обезпечаване на реда е мобилизирана полицията.

Крал Чарлз III и кралицата консорт Камила по-рано посетиха Северна Ирландия. Там те се срещнаха с редови жители и политически водачи и участваха на работа в катедралата Света Ана.

" За мен беше чест и привилегия да я съпроводя в последните й пътувания. Да стана очевидец на любовта и уважението, показани от толкоз доста хора по време на тези пътувания, беше по едно и също време смиряващо и възвисяващо ", написа принцеса Ан.

Дворецът изпраща предложения за държавни погребения по съвет на държавното управление, откакто членовете на гражданските и дипломатическите служби са обмислили политическите последствия от поканата на избрани водачи.

Протоколът на двореца изисква да не се разкриват поканените на фамилни събития, по тази причина и няма коментар по информацията със листата с гостите.

Втори източник от държавното управление на Обединеното кралство съобщи пред CNN, че на погребението се чака да участват до 500 задгранични високопоставени посетители.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР