Тленните останки на две деца са сред 146-те тела, ексхумирани

...
Тленните останки на две деца са сред 146-те тела, ексхумирани
Коментари Харесай

Телата на две деца са сред 146-те ексхумирани трупа в масов гроб до Изюм - Свят

Тленните остатъци на две деца са измежду 146-те тела, ексхумирани от всеобщ гроб покрай град Изюм в Източна Украйна, разгласи губернаторът на Харковска област Олег Синегубов , представен от Sky news. 

Много от жертвите са цивилни, като за някои от тях има подозрения, че са били измъчвани преди да бъдат убити, обявиха ден по-рано управляващите.

" Има тела с вързани ръце и следи от изтезания. Установено е също, че починалите имат рани от експлозиви, шрапнели и прободни рани ", добави Синегубов.

Мястото с 440 гроба бе намерено, откакто ВСУ освободи града от съветските окупатори.

Експерти по правосъдна медицина, облечени в бели защитни костюми и гумени ръкавици, в продължение на дни усърдно ексхумират и разпознават телата, заровени в спонтанни гробове, обозначени с дървени кръстове.

Миналата сряда президентът Володимир Зеленски бе сниман в освободения град да издига синьо-жълтото знаме на страната си в чест на успеха над окупаторите.

След откриването на всеобщите гробове началникът на кабинета на Зеленски - Андрий Ермак, жигосах Русия като " страна-убиец " и " държавен спонсор на тероризма ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи изказванията на Украйна за неистина.

Във вечерното си послание към нацията предишния четвъртък Володимир Зеленски съобщи: " Искаме светът да знае какво се случва в реалност и до какво е довела съветската окупация. Буча, Мариупол, а в този момент, за жалост, и Изюм. Русия сее гибел на всички места. И тя би трябвало да носи отговорност за това. Светът би трябвало да потърси отговорност от Русия за тази война ".

Заради всеобщите убийства на цивилни в Буча американският президент Джо Байдън назова Владимир Путин " военнопрестъпник ".

Според украински публични лица огромна част от хората са били убити в главата с вързани зад тила ръце. Москва обаче изрично отхвърля да е виновна за клането.

Междувременно фотоси от Мариупол демонстрираха по какъв начин обсаденият град е останал " изцяло унищожен " след седмици на непрестанни бомбардировки от страна на войските на Кремъл.

Десетки хора, укрили се в спектакъл, починаха вследствие на съветски въздушен удар, макар че постройката е била обозначена с думата " деца " в опит да се предотврати въздушна офанзива.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР