Тленни останки от иранския генерал Касем Сюлеймани и лидера на

...
Тленни останки от иранския генерал Касем Сюлеймани и лидера на
Коментари Харесай

Разпознават труповете Сюлеймани и Мухандис с ДНК тест

Тленни остатъци от иранския военачалник Касем Сюлеймани и водача на подкрепяните от Техеран иракски милиции Абу Махди ал Мухандис, които бяха убити при въздушен удар на Съединени американски щати в Ирак, са изпратени в Иран за ДНК проби, с цел да бъдат разпознати телата им. Това оповестиха през днешния ден иракските "Сили за национална готовност ", представени от „ Ал Джазира “.

В известието се показва, че телата на двамата командири и на иракски телохранител са на части и обезобразени от детонацията на американските снаряди край интернационалното летище в Багдад.

Тестът ще отнеме няколко дни, след което останките на иракския боен водач ще бъдат върнати в Ирак, с цел да бъдат заровени в свещения за шиитите град Наджаф.

Както БЛИЦ заяви, неговото тяло бе върнато през днешния ден в Иран .

Тленните остатъци на Сюлеймани бяха превозени със аероплан до югозападния ирански град Ахваз.



Хиляди излязоха по улиците на Авхаз, с цел да се поклонят пред ковчезите на двамата военни, увити в знамето на Иран. По-голямата част от оплаквачите бяха облечени в черни облекла.

Градът беше във фокуса на вниманието по време на войната сред Иран и Ирак 1980-1988 година, която донесе популярност на Сюлеймани.

Тълпата се събра на площад "Малави ", където бяха развети зелени, бели и червени флагове, знак на пролятата кръв на "мъчениците ". Жени и мъже плачеха неудържимо и се удряха в гърдите под звуците на шиитски мюсюлмански напеви.

Bodies of slain General #Solemani & comrades arrive in #Ahwaz, Iran. A mammoth funeral procession has kicked off. Images of hundreds of thousands mourners packing the streets, bridge & square, is colossal. pic.twitter.com/HEZQhI11Nl
— Hala Jaber (@HalaJaber) January 5, 2020
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР