Тийнейджърка получи гърч, след като пушила вейп. 15-годишно момиче е

...
Тийнейджърка получи гърч, след като пушила вейп. 15-годишно момиче е
Коментари Харесай

Тийнейджърка получи гърч, след като пушила вейп

Тийнейджърка получи спазъм, откакто пушила вейп. 15-годишно момиче е признато в тежко положение във Второ педиатрично поделение. То е направило спазъм, само че след 12-часово лекуване положението му се подобрило.

Тийнейджърката към този момент е изписана в положително здравословно положение. Лекарите обаче, предизвестяват родителите да следят децата си и да приказват с тях, с цел да не използват такива съвременни електронни цигари, които съдържат тетрахидроканабинол и може да са рискови за тяхното здраве.

Електронните цигари или наргилета са с високи дози никотин и са много пристрастяващи за децата. Те могат да са причина за развиване на белодробно заболяване, сърдечни проблеми, а в тежки случаи и дихателна непълнота.

Главчев: Няма и мисъл за изпращане на български войски в Украйна 04.07.24 10:43 Тийнейджърка получи спазъм, откакто пушила вейп 04.07.24 10:36 Българки забъркани в трафик на бебета в Гърция: Ето кои са те 04.07.24 10:20 Изкуствен разсъдък ще разпознава пияни водачи 04.07.24 10:17 Държавата обезщети някогашния началник на „ Лукойл България “ Валентин Златев с 278 млн. лв. 04.07.24 10:01

От началото на 2024 година, от педиатричното поделение регистрират 18 интоксикации. Две деца на възраст сред 1 и 6 години  са се нуждаели от болнично лекуване, откакто пили перилен препарат или медикаменти.

Други на възраст сред 6 и 12 години, още веднъж откакто погълнали хапчета, са лекувани в отделението. Две деца в тази възрастова група са се почувствали зле след консумация на енергийни питиета.

12 са интоксикираните деца на възраст сред 13 и 16 години. Шест от отравянията са с разнообразни медикаменти – парацетамол, валериана, психотропни лекарства и деган, 4 след приложимост на наркотични субстанции или амфетамини, и 2 след консумация на алкохол.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България, Здраве, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР