Тийнейджърите в САЩ са хапвали по-малко вредни храни по време

...
Тийнейджърите в САЩ са хапвали по-малко вредни храни по време
Коментари Харесай

Юношите в САЩ са консумирали по-малко вредни храни по време на пандемията

Тийнейджърите в Съединени американски щати са хапвали по-малко нездравословни храни по време на пандемията, откри проучване, представено от Юнайтед прес интеренешънъл.

След въвеждането на ограничаващите санитарни ограничения поради Ковид-19 е регистриран спад от 6 на 100 в междинната консумация от юношите на ултра-преработени храни и тя е траяла да понижава даже и след облекчаването на ограниченията за обществено разграничаване.

За първи път от 30 години е регистриран спад в потреблението на нездравословни храни от младежите в Съединени американски щати след затварянето на учебните заведения, обществените ограничавания и работата на множеството родители от вкъщи.

В проучването са включени 452-ма души на възраст от 13 година до 19 година Резултатите бяха показани в края на предходната седмица на годишната среща на Дружеството по ендокринология в Джорджия, Съединени американски щати. Изследването към момента не е минало самостоятелна оценка, преди да бъде оповестено в научно издание.

Сред ултра-преработените храни, свързвани с увеличаващите се равнища на затлъстяване измежду младежите в Съединени американски щати, са енергийни питиета, картофен чипс, безалкохолни питиета със захар и бонбони.

Предишни изследвания са установявали, че ултра-преработените храни съставляват 67 на 100 от хранителния режим на юношите в Съединени американски щати, добавя Българска телеграфна агенция.

" Първите резултати от това изследване дават поощрителен знак и опция за подсилване на питателните и поведенчески стратегии, ориентирани към ограничение на епидемията от затлъстяване ", сподели ръководителят на проучването Мария Балхара от колежа Броуърд в Дейви, Флорида. Авторите възнамеряват да разширят проучването измежду 1800 юноши.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР