Тийнейджърите, които показват интерес в различни граждански дейности - като

...
Тийнейджърите, които показват интерес в различни граждански дейности - като
Коментари Харесай

Искате детето ви да забогатее след години? Научете го да прави това

Тийнейджърите, които демонстрират интерес в разнообразни цивилен действия - като гласуването, доброволческата активност или активизъм - съвсем сигурно ще печелят повече пари, когато пораснат от своите съучениците, които не се занимават с сходни действия. Поне това твърди проучване в журнала Child Development.

То демонстрира още, че тези тийнейжъри страдат по-малко от признаци на меланхолия и при тях се регистрира по-нисък риск да стартира да използва тежки опиати или пие прекалено много алкохол.

Ето по какъв начин да възпитате подобен интерес у детето си:

Дайте образец. Първото и най-важно е децата, още от ранна възраст, да виждат, че родители им се занимават с благотворителна активност. Може да ги вземете с вас, до момента в който правите благотворителен труд или да бъдат до вас, до момента в който дарявате пари за идея. Цитирайте и опцията благотворителността да влияе положително на общество - може би тяхното учебно заведение е събирало пари за нова площадка. Кажете им, че когато давате без да очаквате нищо в подмяна ви кара да се чувствате добре.

Започнете в най-ранна възраст. Още от най-ранна възраст вземете " буркан за шерване " и накарайте детето да дава част от получените дарове и други пари, които му давате. Когато порасне задоволително, с цел да схваща, обсъдете с него по какъв начин би желало да похарчи парите.

Заведете ги да оказват помощ с благотворителна цел. Не става дума единствено за пари - а също и за отделянето от времето ви за другите. И стартира с цялото семейство. Накарайте ги да си изберат идея и стоят зад нея, с цел да могат да схванат резултата. И би трябвало да е идея, която ги интересува.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР