Тийнейджъри от Средношколско общежитие Данаил Попов“ в Плевен ще се

...
Тийнейджъри от Средношколско общежитие Данаил Попов“ в Плевен ще се
Коментари Харесай

В Средношколско общежитие „Данаил Попов“, тийнейджъри се учат да правят модели на летателни апарати

Тийнейджъри от Средношколско общежитие „ Данаил Попов “ в Плевен ще се учат по какъв начин да създават модели на летателни апарати. Те имат опция да опознават актуалните технологии и да се допрян до разнообразни науки в новия Клуб по авиомоделизъм и роботика, който от тази седмица добавя палитрата от занимания по ползи в общежитието, заяви Веселка Лилова, шеф на институцията.



„ Със сформирането на новия клуб целим да предизвикваме интереса на младежите към проучването на осведомителните технологии. Според нас роботиката е подобаващ и забавен метод те да се занимават с програмиране и да научат повече за тази област. Решихме да използваме модела „ учене посредством правене “, предоставяйки им опция да учат забавлявайки се “, показа Веселка Лилова.

Повече за самите занимания в Клуба по авиомоделизъм и роботика описа неговият началник инж. Георги Георгиев:

„ В клуба учениците ще се образоват да създават модели на RC летателни апарати и програмиране на 8-битов Atmel AVR микроконтролер Arduino. Arduino платките са мини-компютри, които могат да се програмират да вършат разнообразни неща и да взаимодействат със света чрез електронни датчици, светодиоди и електромоторчета. В стратегия влиза и образование с радиоуправляеми авиомодели и дронове. Целта е да се показа актуален метод при проектирането и изработването на безмоторни летателни апарати - стъпки в проектирането на летателния уред “.

Георги Георгиев дава обещание доста скоро, дружно със своите ученици, да създадат и демонстрации на наученото по време на занятията в Клуба.

Средношколско общежитие " Данаил Попов ", Плевен е учредено през 1992 година През образователната 2022/2023 година за 230 деца от VI до XII клас, учащи се в разнообразни учебни заведения в града, общежитието е като техен втори дом. Тук младежите имат опция да развиват и своите качества в клубове по ползи през свободното си време.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР