Тийнейджъри на 16 и 17 години ще бъдат поканени да

...
Тийнейджъри на 16 и 17 години ще бъдат поканени да
Коментари Харесай

Брюксел премахва маските на открито и стартира ваксинация на 16-17-годишни

Тийнейджъри на 16 и 17 години ще бъдат поканени да получат ваксина против COVID-19 в Белгия от юли, заяви министерството на опазването на здравето на страната.
Ваксината на BioNTech/Pfizer е утвърдена за приложимост за лица на възраст над 16 години през януари в Европа. На 28 май Европейската организация по медикаментите разшири условното позволение за стартиране на пазара за 12 до 15-годишни.
 Пада условието за носене на маски на закрито в Израел Пада условието за носене на маски на закрито в Израел
От 15 юни пада условието за носене на защитни маски на закрито в Израел. Изключение вършат единстевно учебните заведения, оповестява ТАСС, цит...
От юли насам младежите на възраст сред 16 и 17 години, които са най-изложени на риск, ще бъдат имунизирани като приоритет, съобщи здравното министерство, представено от „ Политико “.
Министерството съобщи, че се изследва и опцията да се разреши на съответно осведомени по-млади хора да изберат имунизациите JohnsonJohnson или Oxford/AstraZeneca. Това ще означи смяна в актуалната политика, която лимитира имунизацията J&J до тези над 41 години и имунизацията AstraZeneca до тези над 56 години в светлината на редкия, само че сериозен непряк резултат от тромбоза и тромбоцитопения.
Едновременно с това Белгия разхлабва и ограниченията. Вече няма да е наложително носенето на маска за лице навън в Брюксел от тази сряда. Маските са присъща линия на живота навън в Брюксел от ранните дни на блокиране напролет на 2020 година, само че защото процентът на имунизации се усилва и хоспитализациите понижават, има по-малка потребност от маска на открито, настояват политиците.
Филип Клоуз, кметът на Брюксел, съобщи в Twitter, че от 9 юни към този момент " няма да е наложително да се носи маска навън, като се изключи оживените търговски улици ".
 Проучване загатва, че децата могат да продължат да носят маски и след пандемията Проучване загатва, че децата могат да продължат да носят маски и след пандемията
Въпреки че наредбите за предотвратяване в пандемията изчезват, може да има доста добра причина децата да продължат да носят маските за л...
Правилата за обществено разграничаване ще продължат да се ползват и условието за носене на маска в публичния превоз, в магазини и публични здания, остава.
Сега, когато маските смъкват, какво ще кажете за по бира? Технически е неразрешено в Брюксел да се пие алкохол на публични места сред часовете от 22:00 до 5:00 сутринта. Тази възбрана също в този момент се анулира.
В петък белгийското държавно управление разгласи следващото разхлабване на рестриктивните мерки за ковид, като заведенията за хранене и питейните заведения имаха опция да отворят за хранене и пиянство на закрито. Също по този начин беше оповестено, че хората, които са изцяло имунизирани, ще бъдат освободени от тестване, когато се връщат от чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР