Тийнейджърът Петър Мицин спечели титлата на 200 метра бътерфлай при

...
Тийнейджърът Петър Мицин спечели титлата на 200 метра бътерфлай при
Коментари Харесай

Петър Мицин победи Антъни Иванов във финала на 200 метра бътерфлай

Тийнейджърът Петър Мицин завоюва купата на 200 метра бътерфлай при мъжете на Държавното състезание по плуване в 50-метров басейн, което се организира в столичния комплекс " Диана ".

В най-очаквания край от днешния трети спортен ден 18-годишният Мицин финишира с резултат от 1:59.94 минути. На второ място остана Антъни Иванов, който финишира с резултат от 2:00.31 минути.

До първите 100 метра отпред бе 24-годишният Иванов, само че Мицин съумя да направи поврат в третата дължина и да задържи преднината си до края.

След финала Иванов съобщи в обществените мрежи, че е бил " застрашен ", че ще получи наказване от най-малко две години, в случай че не спре да приказва обществено против федерацията по плуване.

Третото място във финала остана за турския представител Емре Акташ. 17-годишният играч на Галатасарай финишира за 2:04.81 минути.

В най-атрактивната дисциплинираност - тази на 50 метра свободен жанр, първенец стана Йосиф Миладинов. Пловдивчанинът измина дистанцията за 23.13 секунди. Втори единствено на една стотна от секундата остана Дениел Нанков от Черно море Варна, а трети с 23.91 се подреди Мартин Чихал от Дамини.

При дамите на 100 метра бруст златният орден бе извоюван от Диана Петкова от клуб Спринт. Тя финишира за 1:09.46 минути и изпревари с повече от две секунди втората Камелия Стоименова.

В смесената щафета на 4х100 метра първенец стана тимът на Черно море Варна с нов връх от 3:39.30 минути, а на 50 метра тил купата е за Калоян Левтеров от Спринт София с 26.61 секунди.

Държавното състезание по плуване продължава в неделя с последните финали.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР