Тийнейджърът Гаранг Куол и бившият шотландски национал Джейсън Къмингс бяха

...
Тийнейджърът Гаранг Куол и бившият шотландски национал Джейсън Къмингс бяха
Коментари Харесай

Ясен е съставът на Австралия за Световното в Катар, тинейджър в тима

Тийнейджърът Гаранг Куол и някогашният шотландски национал Джейсън Къмингс бяха включени в състава на Австралия за идното Световно състезание по футбол в Катар. Но най-голямата изненада е пренебрегването на опитния централен бранител Трент Сейнсбъри. 30-годишният защитник на катарския Ал Уакра има 61 мача и 4 гола за Австралия до този миг.

Сейнсбъри играе в центъра на защитата на националния отбор на Австралия от триумфа за Купата на Азия през 2015-а година насам, а селекционерът Греъм Арнълд съобщи, че това е било едно от няколкото сложни решения, които се е наложило да вземе в последния миг.
 Австралия - Отборът, който с танцувални придвижвания се класира за Мондиал 2022
Австралия - Отборът, който с танцувални придвижвания се класира за Мондиал 2022

Тимът е постоянен участник на международни шампионати през това хилядолетие

" Той не е играл от няколко седмици. Ясно е, че има опит, само че моето решение е такова ", съобщи Арнолд пред кореспонденти от Доха, където австралийците ще играят на Мондиала в група D дружно със международния първенец Франция, както и коравите тимове на Дания и Тунис. За Австралия или " Сокеруус ", както е техният прякор, това е пето следващо присъединяване на международни футболни финали. " Генерално видяно, избрах футболисти като Хари Сутар, Кей Роулс, които досега се справяха извънредно добре и не престават да се оправят извънредно добре. Така че е мъчно решение ".

Арнълд съобщи още, че основните думи при подбора на състава са били " сила и адаптивност ", като 17 от всичките му 26 футболисти ще играят на своето първо Световно състезание.

Като изключим моментите, когато Тим Кейхил беше на терена, головете постоянно са били сложна работа за австралийския народен тим, и прибавянето на съотборниците в Сентръл Коуст Маринърс Гаранг Коул и Къмингс предлага свежо, само че непроверено към момента решение за предни позиции.
 Тунис - неуместният противник, който мечтае за международно самопризнание
Тунис - неуместният противник, който мечтае за международно самопризнание

" Орлите от Картаген " са съчетания от френски финес и арабски плам

18-годишният Коул има 12 мача и 4 гола въобще в мъжкия футбол, само че си бетонира мястото в състава за Катар с невероятното си включване като промяна при единственото си присъединяване досега за страната. Той е роден в Египет от емигранти, избягали от гражданската война в Судан, а последната спирка на фамилията му е Австралия.

" Момчето просто би трябвало да бъде себе си. С влизането си като запаса той сподели по какъв начин може да промени играта. Той няма боязън и желае да забавлява ", споделя Арнълд във връзка новото изобретение на австралийския футбол.

Къмингс, който има два мача за националния тим на Шотландия до 2018-а година, получи право да смени страната заради австралийския паспорт на майка си. На 27 години и младеж на Хибърниън, той дойде в Австралия при започване на 2022-а година и досега има 12 гола в 25 мача за Сентръл Коуст. А за новата си татковина беше прецизен на 25-и септември при 2:0 над Нова Зеландия, което беше и негов дебют.

Вратарят Мич Лангерак, който преди месеци разгласи, че е подготвен да се върне в националния тим, в случай че бъде извикан, не завоюва доверието на треньора. За поста под рамката ще се разчита на безспорния титуляр Матю Райън от ФК Копенхаген, чиято първа промяна ще бъде Дани Вукович, също от Сентрал Коуст Маринърс. Героят от плейофния мач с Перу Андрю Редмейн от ФК Сидни ще бъде трети вратар. Но Райън е и капитан на тима, а също по този начин досега е бил на две Световни шампионати.

Полузащитникът Том Роглич също няма да бъде в състава, само че не тъй като пропусна баражите с ОАЕ и Перу, само че заради персонални аргументи, съобщи още селекционерът. И по-късно добави, че някои от хората, които е присъединил, безусловно са хазартен избор. И добави, че става дума за Сутар, Натаниъл Аткинсън и Роулс, които се връщат след дълго лекуване на травми и нямат игрово време.
 Франция - звездната селекция, която в Катар ще опита да повтори подвига от 2018 година
Франция - звездната селекция, която в Катар ще опита да повтори подвига от 2018 година

" Петлите " несъмнено са любимец за трофея

" Рисков избор е всеки един от тях, само че това е моето решение. Поемал съм опасности и преди, ще го направя още веднъж ".

Младият полузащитник на Рома Кристиан Волпато, роден в Сидни от италиански родители, също е получил покана да взе участие за Австралия, само че я е отклонил, приключи Арнълд.

Състав на националния тим на Австралия за Световното състезание в Катар:

Вратари: Матю Райън (ФК Копенхаген, Дания), Дани Вукович (Сентръл Коуст Маринърс), Андрю Редмейн (ФК Сидни)

Защитници: Хари Сутар (Стоук Сити, Англия), Милош Дегенек (Калъмбъс Крю, САЩ), Бейли Райт (Съндърланд, Англия), Томас Денг (Албирекс Ниигата, Япония), Фран Карачич (Бреша, Италия), Натаниъл Аткинсън (Хартс, Шотландия), Азиз Бехич (Дънди Юнайтед, Шотландия), Кай Роулс (Хартс, Шотландия), Джоел Кинг (Одензе, Дания)

Полузащитници: Аарън Муй (Селтик, Шотландия), Джаксън Ървайн (Санкт Паули, Германия), Айдин Хрущич (Верона, Италия), Камерън Девлин (Хартс, Шотландия), Райли Макгрий (Мидълзбро, Англия), Киану Бакъс (Сейнт Мирън, Шотландия)

Нападатели: Джейми Макларън (Мелбърн Сити), Мичъл Дюк (Фагияно Окаяма, Япония), Джейсън Къмингс (Сентръл Коуст Маринърс), Ауер Мабил (Кадис, Испания), Гаранг Куол (Сентръл Коуст Маринърс), Матю Леки (Мелбърн Сити), Крейг Гуудуин (Аделаида Юнайтед), Мартин Бойл (Хибърниън, Шотландия)
 Дания -
Дания - " аленият динамит " е подготвен да взриви Катар

Каспер Хюлманд построи една съвършено смазана машина

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР