Тийнейджър със синдром на Даун на име Валерио Катоя не

...
Тийнейджър със синдром на Даун на име Валерио Катоя не
Коментари Харесай

Тийнейджър със Синдром на Даун спаси момичета от удавяне

Тийнейджър със синдром на Даун на име Валерио Катоя не се чудел доста по какъв начин би реагирал, в случай че е изправен пред такава алтернатива. Той бил подложен на сходно тестване и се потвърдил като същински воин.

Валерио Катоя е роден със синдром на Даун. На 3 години родителите му вземат решение, че момчето би трябвало да стартира да плува, с цел да усъвършенства силата и издръжливостта си.

В резултат на това Валерио освен се научил да плува, само че и постигнал триумф в тази активност. Състезавал се на специфични олимпийски игри. Освен това приключил образование за избавяне на хора в морето.

Както ще се окаже по-късно, точно тази композиция от уменията на Валерио в последна сметка ще направи разликата сред живота и гибелта на две млади девойки.

Един ден Валерио, дружно с татко си и по-малката си сестра, отишли да почиват на плаж в италианския район Лацио.

Тримата се наслаждавали на спокойния ден край морето, когато внезапно чули крясъци за помощ. Две девойки на 10 и 14 години се оказали в капан и не можели да излязат на брега. Този ден имало талази, а течението завлякло децата надълбоко във водата.

Когато Валерио и татко му разбрали какво се случва, двамата скочили във водата, с цел да спасят децата. Бащата сграбчил 14-годишното момиче, а Валерио – 10-годишното.

Валерио стигнал до по-малкото момиче и употребявал своите избавителни умения, с цел да задържи главата й над водата, до момента в който плувал назад към брега.

Когато Валерио и татко му извадиха девойките на брега, спасителите преди малко пристигнали.

Разбира се, сходна постъпка нямало по какъв начин да остане незабелязана! По-късно министърът на спорта на Италия връчил на Валерио орден за храброст, смелост и спортни умения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР