Тийнейджър от Масачузетс почина, след като е изял лютив чипс

...
Тийнейджър от Масачузетс почина, след като е изял лютив чипс
Коментари Харесай

Тийнейджър почина, след като изяде ужасно лютив чипс за интернет предизвикателство

Тийнейджър от Масачузетс умря, откакто е изял пикантен чипс за предизвикателство в обществените медии, оповестиха CBS News.

Момчето на име Харис Уолоба е взел участие в " предизвикателство с едно парче чипс " (One Chip Challenge) - тренд, добил известност в обществените мрежи и действителен от 2016 насам. Предизвикателството е да изядеш едно късче чипс, съдържащо едни от най-лютите чушки на света - Каролина Рийпър и Нага Вайпър, предава Фокус.

Въпросният картофен снакс е на марката Paqui и се продава в самостоятелна опаковка - едно-единствено парче чипс в черна картонена кутия с форма на ковчег. Чипсът коства 10 $, а инструкциите на уеб страницата на производителя са следните: " Изяжте цялото парче. Изчакайте допустимо най-дълго преди да консумирате храна или питиета. Споделете реакцията си в обществените мрежи ".

Майката на жертвата Луис Уолоба споделя, че е получила позвъняване от учебната здравна сестра, в което ѝ е обявено, че синът ѝ е примрял, откакто е изял парчето чипс. Харис е взет от учебното заведение, а по-късно е откаран в близка болница, където е умрял.

" Нямаше никакви болести ", разяснява бащата Амос Уолоба. Резултатите от аутопсията към момента се чакат и повода за гибелта не е открита досега.

" Моля се на Господ никой родител да не минава през това, което претърпявам сега ", сподели майката. " Не желая да видя никого с такава болежка, като моята. Синът ми ми липсва толкоз, толкоз доста. "

В разследване на случая, марката чипс непринудено реши да изтегли въпросният снакс-предизвикателство от пазара. Говорител на Paqui сподели в изказване, че " са доста натъжени от гибелта на Харис Уолоба и изричат съболезнования на фамилията ".

От марката настояват, че лютивото предизвикателство е предопределено единствено за възрастни, само че от ден на ден младежи употребяват продукта. " Грижа ни е за всички наши консуматори и взехме решението да премахнем продукта от магазините ", осведомят Paqui.

Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР