Тийнейджър от Айова, осъден за смъртта на побой над учител

...
Тийнейджър от Айова, осъден за смъртта на побой над учител
Коментари Харесай

Тийнейджър от Айова, осъден за смъртта на побой над учител по испански, получава доживотен затвор: „Иска ми се да мога да се върна и да се спра“

Тийнейджър от Айова, наказан за гибелта на побой над преподавател по испански в гимназия през 2021 година, беше наказан в сряда на пожизнен затвор с опция за условно освобождение след 25 години.

Съдия осъди Джеръми Гудейл за ролята му в убийството на Нохема Грабер, 66-годишна учителка в гимназия Феърфийлд. 18-годишният Гудейл и негов другар се признаха за отговорни по-рано тази година за ликвидиране първа степен при гибелта на Грабер от побой.

Двамата гимназисти използваха бухалка, с цел да убият Грабер, откакто я преследваха, до момента в който я взимаше всеки ден разходка в огромен парк във Феърфийлд, дребен град в Айова на към 100 благи югоизточно от Де Мойн.

Съобщава KCCI-TV.

Прокурорите споделиха, че Гудейл и неговият другар Уилард Милър, и двамата на 16 по това време, взема решение да убие Грабер поради неприятна оценка, която е дала на Милър. Прокурорите споделиха, че Милър първо е предложил двамата да убият Грабер, откакто се е тормозил, че слабата оценка ще му попречи да взе участие в стратегия за образование в чужбина.

Съдия Шон Шауърс отметна 25 фактора, които трябваше да вземе поради, преди да издаде присъдата си живот с най-малко 25 години. Той сподели, че е ясно, че Гудейл изпитва скрупули и не е обмислил следствията от убийството на Грабер, само че Душърс означи, че младежът е интелигентен човек, който елементарно би могъл да спре това да бъде осъществено.

Решението на съдията подхожда поискана присъда от прокуратурата. Адвокатът на Гудейл беше споделил, че той би трябвало да бъде наказан на пожизнен затвор без наложителна минимална присъда, преди да дава отговор на изискванията за условно освобождение.

Двамата възпитаници бяха упрекнати като възрастни, само че заради възрастта си не подлежаха на условие на Айова че наказаните за ликвидиране първа степен излежават наложителна доживотна присъда без право на подмяна.

През юли Души осъди Милър на пожизнен затвор с опция за условно освобождение след 35 години затвор.

< p> Goodale и Miller се признаха за отговорни през април за убийството на Graber. След като убиха Грабер, те използваха ръчна количка, с цел да реалокират тялото й до място покрай железопътните релси, където го покриха с брезент и сложиха количката и железопътната връзка върху брезента.

Грабер е роден в Халапа, Мексико. След като приключва гимназия, тя работи като стюардеса и по-късно получава лиценза си за водач на комерсиална самолетна компания. След брака си тя се реалокира във Феърфийлд през 1992 година и по-късно получава документ за преподаване. Тя работеше в гимназия Феърфийлд от 2012 година Съпругът й Пол Грабер умря от рак след гибелта на брачната половинка си. Двойката има три деца.

Говорейки преди Гудейл да бъде наказан, 10 членове на фамилията на Грабер дадоха изказвания за влияние върху жертвите или бяха прочетени от правосъден чиновник. По време на тези изказвания Гудейл наподобява се бореше да резервира хладнокръвие и да сдържи сълзите.

Том Грабер, братът на брачна половинка на жертвата Пол, сподели, че убийството е опустошило фамилията им и е ускорило гибелта на брат му. Той сподели, че Гудейл звучи и наподобява разкаян в изказването си пред съда, само че сложи под подозрение достоверността на тези изказвания.

" Трябва да кажа, че вашите дейности към мен подкопават това ", сподели Грабер. „ Вече сте пълновръстен. Вие сте над 18-годишна възраст и все пак имате своя юрист, който да ви съставлява... спори от ваше име, с цел да избегне наказването за това ужасяващо закононарушение. Това не ми звучи като разкаяние на съвестта. "

KCCI-TV заяви, че Грабер е добавил: „ Убийството на преподавател, с цел да избегнете F, това явно е било задоволително, с цел да се съгласите с закононарушението. "

Като арбитър Шауърс произнесе своето решение, той сподели, че счита, че Гудейл е по-вероятно да се оправдава, в сравнение с неговият съобвиняем, Милър, заради неговото съдействие и откровеност, заяви KCCI-TV.

„ Желая ви шанс, господин. Гудейл и се надявам, че всички в тази стая също могат да се излекуват “, сподели Шаурс.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР