Титла за Ивелина Илиева и то насред София! Най-добрата българска

...
Титла за Ивелина Илиева и то насред София! Най-добрата българска
Коментари Харесай

Безапелационна Ивелина Илиева покори Европейската купа по джудо

Титла за Ивелина Илиева и то посред София! Най-добрата българска джудистка все още победи със златото в категория до 57-килограма на Европейската открита купа в София .

Надпреврата, която носи точки за олимпийската класация за Игрите в Париж през 2024 година, се организира в зала Асикс Арена при вход свободен.

Илиева бе безапелационна по пътя към оценката, печелейки всичките си срещи с ипон. На старта в профил Марилайн Сидней Луис и германката Лейла Гьобел. На полуфинал пречупи Кристина Нишавич от Сърбия, а във финала състезателката на Шун джудо клуб се оправи с Флака Лоха от Косово

Това е първи шампионат за Илиева този сезон. След Олимпийските игри в Токио тя се отхвърли за малко, само че се завърна през предходната година и даже завоюва бронз на Големия шлем в Баку.

Снимка: БФДжудо, LAP.BG

България завоюва и втори орден при дамите на Европейската купа „ Освобождение “, откакто Габриела Димитрова се пребори за бронз . Младата ни звезда в джудото също с ипон завоюва дребния край в категория до 52 кг националката. Нейна съперничка бе Сиана Бобровска от Англия.

Снимка: БФДжудо, LAP.BG

Приятна изненада в първия ден сервира Боян Йотов в категория до 66 кг. Представителят на Шун джудо стартира с две победи със златна точка – над Дието Каликс от Ел Салвадор и Омер Ман от Израел. След това се наложи с ипон над унгареца Балинт Гомбас. На четвъртфиналите Боян отстъпи с ипон пред Гумар Киргизмаев от Казахстан. А в репешажите претърпя ново проваляне от Хеким Агамамедов от Тургменистан и приключи седми .

Снимка: БФДжудо, LAP.BG

Фаворитите обаче нямаха ден. Марк Христов очевидно не е в оптимална форма , откакто лекуваше контузия. В първото си съревнование за сезона той загуби още на старта. Европейският първенец до 23 година от 2022-а отстъпи със вадзари против Даниел Шегеди от Унгария в категория до 73 кг.

При 66-килограмовите Янислав Герчев , троент европейски сребърен медалист, загуби първата си среща от Андрейс Скомороховск (Латвия). В същата категория Денислав Иванов записа победа и загуба.

Снимка: БФДжудо, LAP.BG

Схватките бяха изгледани от президента на Европейския джудо съюз Ласло Тот и от президента на нашата федерация Румен Стоилов. За призовите места спорят 399 състезатели от 43 страни.

Състезанието продължава и в неделя със битки в тежките категории.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР