Титла на турнир с награден фонд 25 хиляди долара за

...
Титла на турнир с награден фонд 25 хиляди долара за
Коментари Харесай

Уикендът на сестри Фрухвиртови: ITF титла и първи победи в WTA


Титла на шампионат с награден фонд 25 хиляди $ за едната и първи победи в WTA тура за другата – по този начин в резюме изглеждаше уикендът на надарените сестри Бренда и Линда Фрухвиртови, които с представянето си напоследък единствено ускоряват сравненията със Серина и Винъс Уилямс.

14-годишната Бренда получи уайлд кард за квалификациите на WTA 250 шампионата в Гуадалахара и се възползва по най-хубавия метод. В дебюта си на това равнище тя победи шампионка от Големия шлем в лицето на Сара Ерани – 7-6, 3-6, 6-2. Последва и безапелационното 6-2, 6-1 над швейцарката Леони Кюнг.

Това бе 12-а поредна победа за Бренда, която в предходните две седмици завоюва два поредни шампионата с награден фонд 25 хиляди $ в аржентинския град Тукуман – достижение, което в никакъв случай преди не е постигано от толкоз млада тенисистка.

По-младата от двете сестри към този момент е №435 в света, а триумфите в Гуадалахара ѝ подсигуряват влизане в топ 400. Тази вечер я чака мач със Слоун Стивънс.

В същото време 16-годишната Линда продължи серията от трофеи на фамилията на равнище ITF. На другия завършек на Мексико тя взе участие в W25 шампионата в Канкун, където не загуби нито сет, а на финала се оправи с №161 в света Ребека Марино.

През тази седмица Линда е №327 в WTA класацията, а купата ще ѝ донесе пробив измежду първите 300. За нея това е трети трофей в професионалния тенис и първи от шампионат с награден фонд 25 хиляди $.

В момента двете сестри са №3 и №4 в международната класация при девойките, само че по всичко наподобява, че оттук насетне ще ги гледаме напълно на професионалната сцена.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР