Титанът в киното Стивън Спилбърг иска да бъдат въведени промени

...
Титанът в киното Стивън Спилбърг иска да бъдат въведени промени
Коментари Харесай

Холивуд срещу “Нетфликс”: И Спилбърг не иска филмите им на Оскарите

Титанът в киното Стивън Спилбърг желае да бъдат въведени промени в условията за номинациите за “Оскар”, поради които филмите на “Нетфликс” да не могат да се класират на премиите, пишат международните медии.

Кино гилдията се изрече остро против него, откакто единствено преди седмица филмът “Рома” донесе доста победи на режисьора Алфонсо Куарон.
Оскарите: “Зелената книга ” изпревари “Рома ” и “Фаворитката ” за “Най-добър филм ” (СНИМКИ и ВИДЕО) Вечерта донесе награди на Оливиа Колман, Рами Малек, Алфонсо Куарон и доста други
Според паметния Спилбърг, който е на чело на режисьорския клон на Оскарите ленти, които не са били предавани в киносалон повече от четири седмици не би трябвало да бъдат класирани за огромното кино отличие, а единствено за премиите “Еми”. Той се пробва да прокара новите правила в условията на академията.

На Оскарите “Рома”, лента продуцирана точно от “Нетфликс”, беше победена от кино лентата “Зелената книга”, който е популяризиран точно от Спилбърг. Много от гилдията заговориха, филмът на Алфонсо Куарон е бил подценен точно поради “Нетфликс”.

Режисьори и артисти се обърнаха към Спилбърг с молба да не се вкарват измененията, като доста показаха мнение, че платформите за разпространяване към този момент нямат значение.

Спилбърг беше подложен на критика и от почитателите си онлайн, доста от които го нарекоха парвеню.
Кино-война от ново измерение: Педро Алмодовар против „ Нетфликс ” Режисьорът се разгласи срещу два от филмите, които вземат участие в програмата на Кан, тъй като те са спонсорирани от стрийминг компанията
“След като един път се обърнеш към малкия екран, значи правиш телевизионни филми. Ако си направил добър филм, значи сигурно заслужаваш премия “Еми”, само че не и “Оскар”. Тези филми не би трябвало да се класират за премиите на академията”, разяснява Спилбърг в изявление предходната година.

Все още не е ясно дали желаните от него правила ще бъдат въведени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР