Титан Дроге е голямата история в откриващия ден на US

...
Титан Дроге е голямата история в откриващия ден на US
Коментари Харесай

История като за Бродуей: Музети бе шокиран от играч без нито един изигран ATP мач

Титан Дроге е огромната история в откриващия ден на US Open. 22-годишният французин до предходната година не беше печелил даже ITF купа, а в този момент е участник във втория кръг на конкуренцията в Ню Йорк и то след успех над 18-ия подложен Лоренцо Музети - 6:3 0:6 6:7(5) 6:3 6:2.

Още по-впечатляващото е, че квалификантът в никакъв случай до момента не беше играл мач в главната скица на шампионат от ATP Тура и въпреки дори да няма завоювана Чаланджър купа в кариерата си, то ознаменува дебюта си на най-високото равнище в тениса с незабравим триумф. Любопитното е, че международният номер 171 има отлични шансове да мисли даже за класиране в третия кръг, тъй като в идващия стадий ще срещна различен тенисист минал през квалификациите, а именоо 17-годишния Якоб Меншик (световен номер 206).

Titouan Droguet beats 18th seed Lorenzo Musetti 6-3 0-6 6-7 6-3 6-2 in US Open R1

Not only is he a qualifier… this was the first match he ever played on tour.

Another seed falls and we’re only on Day 1.
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)
Дебютантът по никакъв метод не изглеждаше обезпокоен от огромната сцена и печелеше с лекост точките си на личен сервис, само че Музети също беше доста безапелационен от линията за начален удар. Резултатът вървеше безусловно равностойно до 4:3 в интерес на квалификанта, когато той се възползва от няколко прекомерно меки втори подавания на противника си, като незабавно ги нападна и в последна сметка реализира съдбоносен брейк, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Отговорът на любимеца беше неотложен и станахме очевидци на светкавична развръзка във втората част, защото международният номер 18 не даде нито гейм на съперника си и се нуждаеше от едвам 26 минути, с цел да доближи до паритет в общия резултат.

Дроге обаче надалеч нямаше желание да се предава и реализира пробив на старта на третия сет, единствено че италианецът използваше все по-умело своите обичани къси топки и не се нуждаеше от доста време, до момента в който направи рибрейк. Оттам насетне сервиращите бяха безкомпромисни и разумно трябваше да бъде изигран тайбрек, където поставеният състезател блесна с два поредни фамозни бекхенд уинъра по правата и привидно нямаше какво да го спре по пътя към успеха, водейки с 2:1 сета.

Музети контролираше събитията на корта и при започване на четвъртата част, като бързо се снабди с късмет да отмъкне съперниковия сервис, само че квалификантът сподели темперамент и резервира интригата жива. Все отново класата на някогашния първенец в Хамбург взе връх в петия гейм и всичко изглеждаше решено, откакто той проби за задатък от 3:2, само че последвалото беше меко казано изненадващо, тъй като Дроге завоюва идващите четири гейма и вкара мача в пети съдбоносен сет.

Там французинът още в самото начало си обезпечи пробив преднина и изглеждаше доста по-свеж, до момента в който Музети като че ли се притесняваше от опцията да допусне загуба от евентуално най-непретенцозния играч в цялата съществена скица и скоро съобщи за повторно началния си удар, с което напълно капитулира и сензацията беше реалност.

TITOUAN DROGUET
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР