Тирион Ланистър е сред любимците на зрителите от сериала Игра

...
Тирион Ланистър е сред любимците на зрителите от сериала Игра
Коментари Харесай

Тирион Ланистър – любимецът от „Игра на тронове“

 Тирион-Ланистър

Тирион Ланистър е измежду любимците на феновете от сериала „ Игра на тронове “. Този пост ще ни опише повече за героя и за Питър Динклидж – артиста, който го играе:

Лично Джордж Мартин е лобирал за Питър Динклидж

Още преди началото на кастинга за функциите в сериала „ Игра на тронове “ Джордж Мартин декларирал, че Тирион Ланистър би трябвало да се играе от Питър Динклидж, а Едуард Старк от Шон Бийн. И маестрото не сбъркал с тези си оферти.

Неистинско месо

Всички знаем, че в фрагментите актьорите не пият вино, а просто сок. Освен това, в епизодите Питър Динклидж не яде месни блюда, а тяхно сходство от тофу, тъй като артистът е вегетарианец.

Моята другарка Церсей

Независимо, че на екран двата персонажа се ненавиждат един различен,  действителния живот Пирът Данклидж и Лена Хийди са другари от дълги години. И Питър в действителност предложил Лена за ролята на Церсей Ланистър.

Творческа независимост

Авторите на сюжета сами са измислили сцената в първия сезон на сериал, с цел да покажат живота на Тирион, цялостен с вино и любовни утехи с проститутки. В самата книга „ Песен за огън и лед “ няма нищо сходно.

Разкаянието на бащата

Тивин Ланистър, бащата на Тирион, който презира своя наследник, поради това, че той е станал причина за гибелта на майка си, постоянно намира нови способи да унижи сина си. Зад кадър Чарлз Данс, изпълняващ ролята на Тивин, не престава да се извинява на Питър за обидите, които би трябвало да приказва по сюжет по адрес на неговия персонаж.

 Питър-Динклидж

Акцентът

Специално за ролята си на Тирион американецът Питър Динклидж поработил над акцента си, с цел да наподоби английския.

Практически основен воин

Тирион Ланистър може да се смята на практика за основен воин в „ Игра на тронове “, тъй като се появява в 46 серии от 50 и 4 от 6 епизода на видео игрите.

Играта на Тирион е изкуство 

Да се играе този персонаж е комплицирана задача. За ролята на Тирион Ланистър списание The New York Times  назова Питър Динклидж един от осемте артисти, трансформирали малкия екран в изкуство.

Истински белег

Питър, по сходство на своя воин, също има белег на лицето си. Белегът от врата до челото артистът получил по нехайство по реме на изпълнние със своята остаряла група Whizzy в един от ню-йорксите клубове преди доста години.

Омразата на Церсей

Да си спомним епизода, в който Церсей среща гадателката. Момичето схваща, че нейният по-малък брат щр стане причина за разпада на рода Ланистър, а тя самата ще почине от неговите ръце. Именно това знамение, получено в детството, кара Церсей да счита, че нейния дребен брат-джудже се явява причина за всички нейни проблеми и несгоди. Мнозина считат, че гадателката е имала поради Джейми Ланистър.
Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР