Тиранинът е човек, обсебен от жаждата за контрол и власт.

...
Тиранинът е човек, обсебен от жаждата за контрол и власт.
Коментари Харесай

Психолог изброи начините, по които да познаете дали сте във връзка с мъж-тиранин

Тиранинът е човек, захласнат от жаждата за надзор и власт. За да не попаднете по отношение на подобен човек, е значимо да разпознаете манипулатора в точния момент, в противоположен случай животът ви може да се трансформира в призрачен сън. За това споделя пред Газета.ру психологът Екатерина Батаева, написа Факти.бг.

" Външно за една жена е мъчно да разпознае тиранина. Той може да бъде сполучлив и прелъстителен мъж. Във връзка с тиранин момичето се оказва в безнадеждна обстановка, в капан за мишки. Той непрекъснато я управлява, подлага на критика, принуждава я да се регистрира. Жената се усеща отговорна, в нея се настаняват възприятие за неустановеност и паника. Манипулацията е обичан метод за реализиране на мечтаното, неусетно от другите. Тиранинът постоянно влияе върху слабостите, " играе " си с възприятието за виновност и позор " - изяснява специалистът.

Разпознаването на тиранина може да бъде осъществено по няколко признака.

" Мъжът желае да завладее напълно графика ви. Той най-добре знае какво би трябвало да облечете, къде и с кого да отидете или да не отидете. Той следи в какъв брой часа дамата си потегля от работа и по кое време се прибира. Той се обажда, написа известия, " тревожи се " за това по какъв начин е стигнала до такава степен. Той се отнася към дамата като контролиращ родител. Постепенно тези " грижи " прерастват в ограничавания, забрани и санкции ", споделя психологът.

За тираните са присъщи и неконтролируеми прояви на гняв, ревнивост, обидни забележки към партньорката, закани за разлъка.

" Тиранинът упреква дамата и близките за неуспехите си. Той постоянно лъже и в случай че това му бъде изтъкнато, в отговор ще има експанзия. Той е и срещу работата на дамата - тя би трябвало да е подвластна от него ", добавя психологът.

Според Батаева има и неочевидни признаци, по които можете да разпознаете могъщ и манипулиращ мъж.

" В началото на връзката наподобява, че той се държи съвършено, само че в това време е недодялан към сервитьорите, таксиметровите водачи, куриерите, майка си. След другарство с подобен мъж се чувствате некомфортно: чувствате се отговорни и нещастни. Понякога му се изплъзва някоя фраза: " Ти сама ме провокираш ". Така той трансферира отговорността за държанието си върху вас. Освен това постоянно ви санкционира със своята безчувственост и безмълвие. Тиранинът последователно се пробва да ограничи кръга на другарство на дамата: не разрешава ѝ да се среща с другари, тъй че никой да не ѝ отвори очите за това, което се случва " - споделя специалистът.

Най-податливи на мъжете тирани са дамите с ниско самочувствие, които не са получавали обич и внимание в детството, както и дамите, които не могат да си слагат персонални граници и тези, които не умеят да споделят " не ".

" Те са лесни за ръководство - не умеят да слагат граници, търпят унизително държание и се поддават на разнообразни провокации. Съгласявайки се с неща, с които не сте съгласни, вие се превръщате в доста комфортно момиче. Мъжете не ценят и не почитат такива дами. Ако умеете да казвате " не ", тогава щастливите моменти в живота ще бъдат повече. Научете се да избирате оня мъж, онази връзка, оня живот, който ви харесва ", поучава психологът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР