„Тиражира се, че едва ли не ние сме свалили правителството. ...

„Тиражира се, че едва ли не ние сме свалили правителството.

Митов: Петков поставя своите фантазии пред интереса на страната

„ Тиражира се, че надали не ние сме свалили държавното управление. То обаче де факто се самосвали. Свали се заради своята надменност и неспособност да беседва и да разбере по какъв начин действа една народна власт. Ето, Макрон загуби болшинство в Народното събрание и стартира да приказва за това по какъв начин да сплоти партиите и да търси общи положения, с които Франция да върви напред.Още по темата19 юни 2022 17:30569 апр 2022 10:3622 Втората причина –хладилника – стопанската система. Хората всекидневно виждат какви са цените на храните, горивата и електричеството”. Това разгласи пред Нова националният представител от ГЕРБ Даниел митов.

Митов дефинира държавното управление на Кирил Петков като „ провалено държавно управление по всяко едно отношение”. „ Можехме да им желаеме избор на съмнение и за цялостна политика, отново щяха да паднат, тъй като на никое място не се справят”, уточни той.

Заместник-председателят на ГЕРБ е безапелационен, че на България й е нужна непоклатимост, небосвод и народен разговор по значими тематики като тази с Република Северна Македония и френското предложение. „ Безотговорността на министър-председателя докара до такава степен да се самосвали поради арогантността си, неспособността си да комуникира и поради това, че слага личните си мечти и истории пред националния интерес България да върви напред и да има дневен ред, който да е в интерес на българските граждани”, счита той.

Запитан кого ГЕРБ ще търсят за сътрудник при възможна опция за ръководство, Митов отговори: „ За ръководство се търсят общи цели. Принципът обаче е, че спечелилият изборите би трябвало да образува болшинство. Ако този принцип бъде спазван, то ние би трябвало да идем на избори, да ги спечелим и тогава да видим”.

Митов разяснява и отлагането на съвещанието през вчерашния ден на Комисията по външна политика по тематиката за френското предложение за РСМ. „ Комисията през вчерашния ден нямаше какво да свърши. Не сме провалили съвещанието, просто го отложихме”, уточни той.

„ Според нас френското предложение е положително и с още малко корекции през идващите дни може да стане такова, че да подсигурява напълно настояванията на България във връзка с започване на договаряния от РСМ”, съобщи още Даниел Митов.

Според него проблеми като този със Северна Македония е наложително да бъдат дискутирани в Народното събрание. „ Те това не го схванаха и продължиха с разделянето на българското общество, лепене на етикети и няма да стигнат доникъде”, разяснява той ходовете на държавното управление.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg